Társadalmi összefogás az üzemanyagárak ellen?

Bojkott! Benzinkutak elleni kampány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három napos, benzinkutak elleni kampányra szólít fel a legújabb körlevél, amely ma reggelre elárasztotta elektronikus postaládámat.


Idézem a körlevelet: "Január 17, 18 és 19-én fogjunk össze és lássák meg a MILLIÁRDOS kőolaj-ipari cégek és az állam, hogy milyen amikor pénzt vesztenek. A következő a recept, hogy CSÖKKENJEN az üzemanyagok ára: SENKI NE VEGYEN HASZNÁLATBA EGYETLEN BENZINKUTAT SEM – JANUÁR 17,18 és 19-én. Járjunk buszokkal, biciklivel, gyalog vagy az említett három nap előtt tankoljunk. Emlékezzetek 1989 December 21, 22-re, amikor hasonló módon cselekedtünk és meg lett az eredménye. KÜLDD TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET, HOGY JUSSON EL AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK
(próbáljuk meg! Veszteni nem tudunk! A fuvarozók is lehetőség szerint ezen a 3 napon külföldön tankoljanak, ha van rá lehetőség, ők ugyanis a legnagyobb felhasználók, ezzel a legfőbb befizetők, és legjobban kiszolgáltatottak!)
"
Tudomásunk szerint az akció mellé még nem állt semmilyen szervezet vagy érdekvédelmi képviselet, a benzinkutak bojkottjára buzdító e-mailt egy eddig ismeretlen kezdeményező indította. Egy biztos: hasonló internetes körlevelek gyakran hoztak meglepő eredményeket.
Önöknek mi a véleménye? Eredményes lesz a sztrájk? Csökkennek majd az üzemanyagárak? Ön is részt vesz? Várjuk a hozzászólásokat!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 21:38
  Permalink

  demagóg mi…? én pedig azt mondom,hogy mindent .. azok emelnek .. a viz a tej a csatorna a tömeg közlekedés.. akik kezében van a töke.. mondják ,hogy az unió igy az unió ugy… az uniónak egy célja van.. rabszolga társadalmat létre hozni minden áron.. és nem a nyugatról beszélek.. hanem a miliárdosokrol a seftesekröl a bankárokról aki a tözsdéken meg egyébb bün szervezetekben alakitják a világ gazdaságot… eljön az idö mikor már az embereknek elegük lesz és majd szembe fordulnak ezekkel… és nem csak europában.. a világon mindenütt mert ez igy nem tartható… és én ha gazdag volnék rohadtul be lennék szarva,hogy ez mikor következik be… mert a pénznek hamarosan nem lesz értéke.. és az aranynak sem… ,még a folyékonynak sem.. és akkor nincs megállás… ne hogy meg történjen az ami az 1900 as években , hogy az “urak” ellen forduljon a szegénység..mert az sokkal véresebb lesz mint az elsö volt…és nem menti meg a világ zsirdisznajait a pénzük.. mert az lesz le nyomva a torkukon… hát ez demagogia…:( de igaz.. ! csak idö kérdése..

 • 2017.10.31. at 21:38
  Permalink

  Én jobbat tudok.. nem ,hogy nem vásárolunk..de kellene egy hét mig az összes benzinkut be járatát és ki járatát egyaránt az autosok elállnák gépkocsijaikkal és fel szolitanák a molt,hogy drasztikusan csökkentse az üzemanyag árakat… mert nem igaz ,hogy a az arab világtolfügg és ezért emelik.. itt egyszerü nyerészkedésröl van szó és gusztustalan szabad rablásról…

 • 2017.10.31. at 21:38
  Permalink

  Nem lesz népszerű amit írok.
  Nem lehetnek ilyen naivak az emberek. Komolyan gondolja bárki is, hogy bármi befolyásunk lehet az üzemanyag árakra? Majd ha se az USA-ban, se Kínában, se autókba, se óceán járó hajókba senki nem tankol majd úgy 2-3 napig, esetleg akkor. Persze csak ha az OPEC nem fogja vissza bosszúból a kitermelést. Ide haza max. azt lehetne elérni, hogy csökkenjen a jövedéki adó pár forinttal. Nagy eredmény lenne… És azután? 2006-ban volt az olaj kitermelés csúcsa. Azóta csökken és drágul a kitermelés, növekszik a kereslet. Mit akarnak a bojkottal, megdugni a közgazdaságtant, vagy megdugni a spekulánsokat akik az árfolyamokat valójában mozgatják?
  Inkább vegye elő mindenki a számológépet (gyakorlottabbak az excelt) és nézzék meg, hogy 5, 10, 15 ill. 20 évvel ezelőtti üzemanyag áraknak korrigálva az éves inflációkkal mára mennyinek kellene lenniük! Ha esetleg kevesebb jön ki, mint a jelenlegi ár, akkor lehet keresgélni más bojkottálni való terméket! 🙂
  Vajon a kenyér, a tej, a víz és csatorna díjak, a tömegközlekedés nem drága?
  Demagóg baromság ez az email.

 • 2017.10.31. at 21:38
  Permalink

  Az autósok amit tudnak megtesznek a bojkott érdekében, de az igazi megoldás a konkurencia lenne a monopol helyzetben lévő pofátlan MOL (vezéreknek), ill. egy újabb taxis blokád a kormánynak!!! Na akkor majd dobna az agyuk! Remélem bekövetkezik előbb vagy utóbb mindkettő!!!

 • 2017.10.31. at 21:38
  Permalink

  (2007) Bio-etanol, megjelenése kecskeméten benzinkúton meglepődött fejem azt sem tudtam hogy mi ez hmm e85?
  csak lestem 142 ft/l

  (2008)eleje, nem hagyott nyugodni mi lehet ez csak tankoltam felesbe akkor már 186 ft volt

  (2008 második fele ,kisérletezgettem állitgattam hogy ne rángasson az 1.3 karbis gép)
  208ft/l

  (2009) majd 1 év etanol szünet… nem foglalkoztam vele beállitás nem sikerült..

  2009 év vége! suzuki hm közp injektor átalakitot neki 231ft

  2010 év közepe etanol bevállt 240 ft
  átalakitó 30.000 ft beszerelés 10.000ft

  2010 most 270 nel jarunk na akkor hogyisvanez ?
  azonfelül 10liter városban az átlag fogy.

 • 2017.10.31. at 21:38
  Permalink

  Önöknek mi a véleménye? Nem azért vette a sok terepjárót meg sport coupet a létminimumra bejelentett vállalkozó, hogy most meg ne tuja virítani a lóvét! Eredményes lesz a sztrájk? Nem lesz, ugyanis magyarnak, csak magyar az ellensége. A magyar nem fog össze senkivel, dögöljön meg a szomszéd tehene is! Csökkennek majd az üzemanyagárak? Persze, majd ha mindenhol másutt a világon. Ja, hogy az már nem nagyon valószínű, sajnos így jártunk.
  Itt most megint jöhetne az, hogy a földet és kincseit nem az apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön, de ez már nem érdekel senkit. Itt most az a lényeg, minél hamarabb minél több pénzt bezsebelni, mindegy milyen áron, most van “itt az idő” még ha a szüleinken, barátainkon, a nemzeten is kell érte átgázolni. Ön is részt vesz? Igen, megfigyelőként, hogy lássam bebizonyosodni mind azt, amit itt leírtam. Ha mégsem így történne, nagyon csodálkoznék…

Vélemény, hozzászólás?