Tényleg beszáll a Formula-E-be a BMW

BMW motort kap az Andretti Autosport Formula E autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Formula E fejlődése töretlen, most újabb világvezető márkát tudhatnak oldalukon. A BMW is beszáll a csatába saját fejlesztésű villanymotorjával.


Kilenc motorbeszállítót hagytak jóvá a Formula E rendezői a következő évadra. Nyolc csapat marad változatlan, az amerikai Andretti Autosport viszont egy új márkát hoz a képbe. A korábbi pletykák után kevésbé meglepő, hogy a BMW-ről van szó, akik eddig is jelen voltak az emissziómentes formulabajnokságban, csak épp más formában. A Formula E safety és medical car flottája ugyanis BMW i3 és i8 modellekből állt. A bajorok jelenlétükkel tovább erősítik az elektromos hajtások iráni elkötelezettségüket, amiről nemrég az éves konferenciájukon is beszéltek.
Hirdetés

A Formula E csapatoknak szigorú szabályokhoz kötött, hogy milyen aerodinamikai elemeket és akkumulátorcsomagot használhatnak. Az erőforrásoknál viszont szabad kezet kapnak, így egyre több komoly beszállító jelenik meg a feltörekvő sorozatban. Ebből persze a BMW sem szeretne kimaradni, így csatlakoznak a 2017-18-as szezonhoz, ahol olyan ellenfeleik lesznek, mint az ABT, a DS, a Jaguar, a Mahindra, a NextEV, a Penske, a Renault és a Venturi. Ezen autómárkák többsége utcai modellekbe is át tudta ültetni a Formula E-ben szerzett tudást, így logikus döntésnek tűnik a bajorok csatlakozása is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?