Tetőn ért célba a Chevy! Csak egy szokásos NASCAR befutó

Talladega neve hallatán mindig dörzsölik a tenyerüket az alkatrészgyártók

Na jó, a célvonalat épp az oldalán csúszva szelte át a 7-es Camaro, de a teljes borulás sem maradt ki a receptből. Nézd meg te is a NASCAR Cup legutóbbi versenyének eszement befutóját!

Talladega egy úgynevezett Superspeedway, ahol a legnagyobb sebességeket érik el a NASCAR versenyautók, és a futamok a draftolásról szólnak. tehát centikre egymástól, folyamatosan 300 km/h tempó felett, nem ritkán egymást ténylegesen megtolva (bump draft) igyekeznek célba érni a versenyzők. Ám a táv 500 mérföld, szóval idő az van dögivel, hogy káosz alakuljon ki. A legutóbbi versenyen pont a befutónál alakult ki a legnagyobb káosz. Amikor Michael McDowell blokkolni próbálta Brad Keselowskit, hogy megőrizze első helyét, elvesztette az uralmát a Mustangja felett és onnantól kezdve omlott a kártyavár. Ebbe keveredett bele Corey LaJoie is, akit felkentek a falra, ott egy darabig az oldalán csúszott, majd egy bukfenc után talpon landolt. Szerencsére nem sérült meg, saját lábán szállt ki a versenyautóból. A futamot így Tyler Reddick nyerte, aki a Michael Jordan résztulajdonában álló csapatnak vezet.
Hirdetés
Nem sokkal a vége előtt egy másik incidens is borzolta a nézők idegeit.
Hirdetés
Érdemes egyébként a teljes versenyt is megnézni, rendkívül izgalmasan alakult, a NASCAR YouTube csatornájára néhány nappal a verseny után mindig felkerülnek a teljes futamok!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?