Több mint 100 ember jogsiját vitte el a húsvéti nyúl

Összesen 114 vezetőtől vették el a jogosítványt az ünnepek alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Országos razziát tartott a rendőrség a hétvégén, amely során több mint 100 ittas autóvezetőtől vették el a jogosítványát.


Ahogy arról korábban hírt adtunk, a hétvégén a húsvéti ünnepek miatt kiemelt figyelmet fordított a rendőrség a közúti közlekedésre, illetve annak ellenőrzésére. Elsősorban a vezetők ittas állapotát ellenőrizték. A rendőrök összesen 30 327 gépjárművezetőt ellenőriztek, közülük 302 ember szervezetében mutattak ki alkoholt, 114 személytől pedig a jogosítványát is elvették.
Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte továbbá: a rendőrség a korábbi évek gyakorlatának megfelelően tartott csütörtöktől hétfőig közúti ellenőrzéseket. Kiemelten figyeltek arra, hogy az "ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők" ne vehessenek részt a közúti forgalomban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 19:29
  Permalink

  A minap láttam egy sofőrt aki a vállával a mobilját tartotta, közben pedig tollal jegyzetelt egy papírra, mindezt városban csúcsforgalomban.
  Persze normálisan közlekedni nem tudott, állandón később indult el a lámpáknál és legtöbbször az utolsó pillanatban tudott megállni az előtte haladó mögött.
  Ha kivesszük a telefont az egyenletből és alkohollal helyettesítjük mennyire kell ittasnak lennie annak a részegnek, hogy hasonlóképp közlekedjen? Kb csontrészeg, akit ha megállítanak a rendőrök a kocsiból nem képes kiszállni, a jogsiját a helyszínen örökre elkobozzák.
  A telefonhasználatot miért nem büntetik ennyire, miközben a volán mögött legalább annyira veszélyes mint az alkoholos állapot?

 • 2017.10.28. at 19:29
  Permalink

  “Kiemelten figyeltek arra, hogy az “ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők” ne vehessenek részt a közúti forgalomban.”
  A korrupt, arrogáns, veleszületetten alul szituált útonállókat vajon szűrték-e bármi alapon?
  Ha már a jelzőknél tartunk.

Vélemény, hozzászólás?