Több százezer Teslát hívnak vissza, de nem a szervizbe

Egy szoftveres hiba miatt kényszerül újra lépésekre a Tesla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szinte minden tavaly és idén gyártott Teslát "visszahívtak" egy apró, ám nagyon fontos szoftveres hiba miatt, ám az autókkal nem kell szervizbe menni.

817 ezernél is több Teslát hívtak vissza a napokban, mert bizonyos körülmények között az autó akkor sem figyelmeztet a biztonsági öv becsatolására, ha az még valóban nincs becsatolva. Más esetekben ennek épp ellenkezője történik; a rendszer akkor is figyelmeztet, ha az öv be van csatolva - ez a hiba 22 km/h sebességnél fordul elő kizárólag.
Hirdetés
A visszahívásban érintettek a 2021-ben és 2022-ben készült Model S és X szériák, míg a hiba az összes Model 3 és Y esetében fennáll. A probléma akkor jelentkezik, mikor a sofőr éppen abban a pillanatban állítja le az autót, mikor az jelez az öv miatt, így a későbbi indításnál a rendszer összezavarodik.
Hirdetés
A Tesla hamar megoldotta a problémát, hiszen a hibáról a koreai hatóság értesítette Elon Musk cégét, akik január végére már több modellre ki is adták a szoftverfrissítést, így a tulajoknak további teendője nincs. A napokban nem ez az első eset, hogy gond adódik a Tesla szoftverével; korábban 54 ezer autót "hívtak vissza", melyek az FSD bétát futtatják, ugyanis átgurult az autó a stoptáblán. Nagy könnyebbség, hogy a szoftvereket a Tesla távolról is tudja frissíteni az over-the-air technológiával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?