Tovább csökken a benzin ára, marad a gázolajé

Csak a benzin lesz olcsóbb, a gázolaj nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagár esése, de csak a benzin esetén. Péntektől utóbbi ismét olcsóbb lesz, a dízel ára azonban továbbra sem változik.


Miután szerdán literenkénti 8 forinttal csökkent a 95-ös benzin ára, pénteken a Holtankoljak.hu információi szerint újabb árcsökkenés következik. A hét utolsó munkanapján további 6 forintos mínuszt kap a 95-ös, átlagára kereken 300 forint/literre változik. A gázolaj ára - a szerdai példához hasonlóan - pénteken sem változik: marad átlagosan 299 forint, amivel még mindig hajszálnyit olcsóbb a benzinnél.
Hirdetés

Mindkét üzemanyagfajta ára sokéves mélyponton van, 2012 elején mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára 450 forintos csúcsszinten járt. Az elemzők szerint az elkövetkezendő időkben nem kell tartanunk ilyesmi szintektől. Arra persze továbbra is érdemes figyelni, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos eltérések is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?