Tucatnyi rendőrautó csúszkált a vizes kanyarokban

Rendőrök versenyeztek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legjobb sofőrjeinek rendezett vezetéstechnikai és KRESZ-versenyt a BRFK és a Fővárosi Baleset-megelőzési Bizottság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Baleset-megelőzési Bizottság a múlt héten rendezte meg a rendőr motoros- és járőr gépkocsivezetői verseny budapesti döntőjét, ahová a kerületi kapitányságok előzetes válogatás nélkül, de nyilván a legtapasztaltabb kollégáikat küldték - ezt bizonyítja, hogy fővárosi megmérettetésen résztvettek kivétel nélkül már évtizedes szolgálatot maguk mögött tudó rendfenntartók. Ők a verseny elméleti részében szakmai és KRESZ-tudásukról adtak számot. A gyakorlati megmérettetésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában került sor, ahol egy vízfüggönyös, csúszós, 0,2-es talajtapadási tényezőjével jeges felületet mintázó útszakaszt kellett meghatározott időn belül teljesíteni, illetve egy rutinpályán kellett végighajtani a megadott instrukciók alapján.
Az összesített eredmények alapján a verseny nyertese Csörget Zoltán rendőr főhadnagy lett, aki az országos döntőre továbbjutva képviseli majd a főváros rendőreit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 11:07
    Permalink

    FŐhadnagyok a rendőrkocsik sofőrjei? Tipikus magyar mentalitás. Nehogy má’ ja zörmester menjen versenyre, aki egész nap vezet! Persze lehet csak az ingyenebéd miatt nem mehettek a beosztottak.

Vélemény, hozzászólás?