A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Turbómotorral jöhet az új Mazda MX-5

Minimalista lesz az új Mazda MX-5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak mi emberek, de az autók is tudnak fogyókúrázni - ennek hatásos prezentálására készül a Mazda az MX-5 új, turbómotoros generációjával, amely állítólag 800 kilogramm körül nyomna a mérlegen.

A Mazda MX-5 nem véletlenül a világ legnagyobb darabszámban értékesített roadstere, ennél a típusnál garantálható, hogy a tesztek mindig őszinte, valós élmények alapján íródnak. A kiválóan vezethető kis sportkocsi azonban radikális átalakítás előtt áll! Hogy ennek a műveletnek milyen formai kihatásai lesznek, kvázi, hogyan fog kinézni a hamarosan várható új MX-5, azzal kapcsolatban még nincsenek információk, ellenben a műszaki tartalom hírmorzsái igencsak izgalomba hozhatják a rajongókat. Bár a jelenlegi modell sem éppen nehézsúlyú bajnok, a Mazda nagyon komolyan "rágyúr" a súlycsökkentésre, konkrétan a szálkásításra, és állítólag 800 kilogramm környékére szeretné levinni az MX-5 önsúlyát. Ez rögtön dupla örömre adhatna okot, ugyanis minél könnyebb egy autó, annál jobban, precízebben vezethető, másrészt a dinamikus viselkedéshez nincs szükség nagy és nehéz lóerőgyárra, a kisebb tömeg mozgatásához elegendő kisebb erőforrás is. Ezzel kapcsolatban egy közvetlen befecskendezéses, 1,4 literes, benzines, turbófeltöltős motorról hallani, amely a legkorszerűbb Mazda technológia, a SkyActiv család tagjaként kerülne beépítésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 15:00
    Permalink

    Csak remélem gondolnak majd a 190cm-es emberekre is…én egyszer behajtogattam magam egyMX5 be nagyon mokás volt ,hogy az orrommal volt egyvonalban a szélvédő széle tehát a tetőt be sem tudtam volna hajtani…ha pedig odaléptem volna neki repülös szemüveget kellett volna viselnem…:)

Vélemény, hozzászólás?