UFO-biztossá válik (majdnem) minden Tesla

Mindjárt 8.0-ra frissül a Tesla Autopilot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bő 200 módosítást hajtott végre Autopilot rendszerén a Tesla, és hamarosan a 8.0 verzióra frissül minden 2014 októberétől gyártott autóban.

Kétségtelenül szemléletes példákkal operál a Tesla-vezér, hogy mindenki számára bevésődjön, mennyire hatásosak az autóiba épített rendszerek. Az Autopilot kapcsán pláne szükséges a meggyőző kommunikáció, hiszen bőven érte támadás a közelmúltban a Tesla összetett vezetőasszisztensét. Két héten belül azonban a 8.0 verzióra frissül a rendszert vezérlő szoftver, amely több mint 200 módosítást tartalmaz. Ráadásul nagyobb szerepet kap a minden Autopilottal rendelt Teslába 2014 októbere óta beépített radar.
Hirdetés
Korántsem csak előnyökkel jár a radar alkalmazása a Teslában - illetve általában az autókban - ám úgy tűnik, a mérnököknek sikerült a korábbinál is hatékonyabban kombinálni képességeit a vezetőasszisztens-rendszer többi érzékelőjével. Így például az autó előtt több más járművet, illetve objektumot is lát a Tesla friss rendszere, valamint a fentről az autó elé érkező tárgyaknak sem ütközik neki. Ismeretlen területen barangolva a korábban már arra járt Teslák központi adatbázisba került adataiból is szemezget a friss Autopilot, hogy százszázalékosan elkerülje a baleseteket, éppúgy, mint a felesleges fékezést. Ugyanakkor kikapcsolt Autopilottal is éber marad a rendszer annyira, hogy az egyébként egészen biztosan balesettel járó helyzeteket elkerülje, akár vészfékezéssel vagy kormányzással. Egyelőre csak a tengerentúlon pedig valóban elegendő lesz csupán az irányjelzés, hogy az autó a következő lehajtón letérjen az autópályáról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?