Úgysem fogod kitalálni az új BMW X7 indulóárát!

Már Magyarországon is rendelhető az új, osztott fényszórós BMW X7: te bevállalnád ennyiért?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megtudtuk az árakat: mutatjuk, mennyiért kínálják a bajorok a legnagyobb megemelt modelljüket. A megosztó külsejű szabadidő-autó ugyanis már hazánkban is rendelhetővé vált, íme a részletek!

Nemrég még csak statikus bemutatón láthattuk mi is a legnagyobb BMW X modellt, amely az i7-tel együtt megkapta a megosztó, új frontrészt, illetve az új M Sport csomag mellé gyárilag akár 23 colos könnyűfém-felniket. Mától viszont mindez akár Magyarországon is megrendelhető. Az új BMW X7 mindhárom modellváltozata tovább bővített alapfelszereltséggel, innovatív vezetést támogató rendszerekkel és a 48 Voltos indítógenerátorral dolgozó lágy hibrid technológiával érkezik meg az utakra, bent pedig a BMW Ívelt Kijelzőt és a BMW 8.0 operációs rendszerrel dolgozó BMW iDrive infotainmentet kínálja.
Hirdetés
A három motor közül a legkisebb is brutális, az xDrive40i-ben a gyártó soros hathengeres benzinmotorjának legújabb generációja dolgozik. Az új benzinmotor 47 lóerővel és 70 Newtonméterrel erősebb közvetlen elődjénél, így 380 lóerő maximális teljesítményt és 520 Nm csúcsnyomatékot tud, ez utóbbi ráadásul a lágy hibrid rásegítéssel átmenetileg 540 Nm-re növelhető. Ennek a változatnak az indulóára 35 220 000 forint. Dízelként is soros hathengeressel érkezik az X7, a 36 300 000 forintért kínált xDrive40d hasonló teljesítményhez WLTP szerint akár még 8 liter alatti fogyasztásra is képes. A 352 lóerős, de 700 Nm forgatónyomatékkal rendelkező erőforrás is tud ideiglenesen extra nyomatékot biztosítani a váltóba integrált villanymotorral, így 720 Nm-re nő az adat. A koronát mégis egy ezeknél sokkalta brutálisabb gép kapja, az M60i xDrive, ami a gyártó új, 4,4 literes V8-as benzinmotorját kapta meg. Ezen erőforráshoz a BMW M GmbH sportautóiban használt benzinmotor adta az alapot, ezért is kerülhetett bele például a hengersorok közé épített kipufogócsonkokkal dolgozó BMW M TwinPower Turbo technológia. Így az osztottlámpás monstrum 530 lóerős maximális teljesítményre és 750 Nm csúcsnyomatékra képes. Ennek a technológiának természetesen az ára is borsosabb a szolidnak még mindig nem nevezhető alapmotoros példányokénál: 44 950 000 forintos indulóárral vihető haza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?