Új kombi Volvo szolgálja a svéd rendőröket

Volvo V90-esek állnak szolgálatba a svéd rendőrségnél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddigi legmagasabb pontszámot érte el a Volvo V90 a svéd rendőrség házi tesztjén. Az elegáns kombi jól viselkedik éles helyzetben, meg persze kényelmes is.


Megkapták új rendőrautójukat a svédországi rendőrség járőrei. Volvo V90-ek állhatnak szolgálatba, miután kimagasló, sőt, az eddigi legmagasabb pontszámot érte el saját házi tesztjükön. Csoda, hogy nem tartják tökéletesnek, azért a 10-ből 9,2 pont is elég meggyőzően hangzik. Minden új járőrautónak kinézett modellnek át kell esnie a rendőrség saját tesztelésén, ahol első körben a teljesítmény, a minőség, az ergonómia és a kényelmi szempontok szerint pontoznak. Persze, hogy egy Volvo náluk csak nyerhet, az XC70 bemutatásakor is az akkori maximális pontszámot kapta tőlük.
Hirdetés
Majd következik az éles bevetéseket szimuláló teszt. Magas sebességű szlalomozási, illetve még magasabb sebességen való gyors sávváltási képességét is kipróbálják. A hatalmas kombi farát nem nehéz meglódítani, viszont mindvégig irányítható marad, ahogy a vidéki utak kanyargós, emelkedőkkel és lejtőkkel tűzdelt tesztpályáján is. Ráadásul, ha az Év Autója zsűri tagjait is meggyőzi a modell, akkor a svéd rendőrök még büszkébben dolgozhatnak majd, hogy díjnyertes autóban ülhetnek, ugyanis az S90/V90 páros bejutott a döntős 7 autó közé az idei választáson.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?