Új leggyorsabb SUV-ja van jégen a világnak

A Jeep 6,2 literes V8-as motorral szerelt Grand Cherokee-ja a leggyorsabb jégen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerre három sebességrekordot döntött meg a Jeep pár hete, méghozzá jégen. A legnagyobb SUV-jukat küldték Szibériába, hogy a befagyott Bajkál-tavon száguldozzon.

Egyenesen száguldani 12 kilométeren keresztül padlógázzal nem tűnik nagy kihívásnak, ám ha a szilárd aszfaltozott talajt kicseréljük pár tíz centi vastag jégre, ami alatt a világ legmélyebb tava rejtőzik, kicsit megszorul a gallérunk. A helyszín nem más, mint a Bajkál-tó Szibériában, a sebességdöntésre készülő autó pedig nem más, mint a Jeep Grand Cherokee Trackhawk kivitele, vagyis a Dodge Challenger Hellcat 6,2 literes, 707 lóerős V8-asával hajtott száguldó mamutja.
Hirdetés
A Bajkál-tó befagyott jegén minden évben megtartják az Ice Motor Sports Festival-t, ahol idén a Jeep hivatalos csapattal indult. Azt mondják, az autóból kipakolták a felesleges dolgokat, de így is széria autó maradt, valamint a benzintankot is csak addig töltötték fel, amennyi épp elég lesz a 12 kilométeres távhoz. A Cherokee 100 km/h-s átlagsebességet futott, egy kilométeren keresztül átlag 257 km/h-s sebességet ért el repülő rajtból, csúcssebessége pedig 280 km/h volt állórajtos mérésnél, ennél csak 10 km/h-val tud többel menni aszfalton. Ezzel az eredménnyel jelenleg a Jeep Grand Cherokee Trackhawk a világ leggyorsabb SUV-ja jégen, a sebességrekordot egyébként egy 2JZ motoros BMW E30 M3 tartja, mely 1300 lóerős és 346,82 km/h-ás sebességet ért el Svédországban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?