Új mobilos alkalmazással kíván segíteni a rendőrség. Köszönjük?

RUTIN névre hallgat a rendőrség új mobilos applikációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új és ingyenes okostelefon-alkalmazással segíti az úton lévőket a rendőrség. A RUTIN nevű applikáció Androidra már elérhető, később iOS és Windows Phone változat is készül.


Itt a RUTIN, azaz teljes nevén a Rendőrségi Útinformációs Rendszer alkalmazás, melyet a rendőrség saját erőforrásokból, azaz támogatás, pályázati pénzek bevonása nélkül készített. A fejlesztést az Országos Rendőr-főkapitányság Informatikai Fejlesztési Főosztálya házon belül végezte. A RUTIN jó barátja lehet majd az autósoknak, hiszen tájékoztatást nyújt a közúti közlekedésben résztvevők számára balesetekről, egyéb közúti eseményekről és az ezekkel kapcsolatos forgalomkorlátozásokról. Az applikációban megjelennek a határforgalomra, a várakozási időkre vonatkozó információk is. A felhasználó az alkalmazásban mind szöveges leírás alapján, mind térképen elhelyezett piktogramok segítségével tájékozódhat a különböző eseményekről.
Hirdetés


A RUTIN rendszerében megjelenő baleseti információk forrásai elsődlegesen a rendőrség megyei és fővárosi tevékenység-irányítási központjaiba érkező lakossági bejelentések, amelyek adatai alapján küldik ki az ügyeletesek az első értesítést. A helyszínre irányított rendőrök visszajelzései alapján új, pontosabb értesítések jelenhetnek meg az applikációban. Ekkor már konkrét információkat közöl a rendőrség a forgalomkorlátozó intézkedésekről, így például a félpályás- vagy teljes útlezárás várható időtartamáról, illetve a terelési útvonalakról. Ennek okán javasolt az elsődleges értesítést követően az újabb értesítéseket is figyelemmel követni. Ha a legfrissebb közúti információkra van szükségünk, külön megtekinthetőek az adott közúti eseményekhez kapcsolódó forgalmi adatok is. Amit viszont a Google ad, s valójában megkérdőjelezi a rendőrségi applikáció létjogosultságát. A határinformációk kivételével a Google Navigáció vagy a Waze által minden fontos információ, utóbbival a rendőrség sebességellenőrzéseinek a helye is "zsebünkben" lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?