Újabb látványos autós üldözés Budapesten, mutatjuk a videót!

Egy gyerekkel az anyósülésen, jogsi nélkül menekült a rendőrök elől egy Smart 18 éves sofőrje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sorra szegte a közlekedési szabályokat egy 18 éves srác, amikor Smartjával menekülni próbált a rendőrök elől. A buszsáv jogosulatlan használatáért akarták félreállítani, ám mire sikerült utolérni, már sokkal több volt a rovásán.

Egy a buszsávot szabálytalanul használó autóst próbáltak megállítani a járőrök 2022. december 20-án, este 8 óra körül a főváros IX. kerületében, a Soroksári úton. Ám amikor felkapcsolták a villogót, akkor a kérdéses állapotúnak tűnő smart lassítás helyett gyorsításba kezdett. A járőrautó fényjelzését és a szirénát figyelmen kívül hagyva haladt tovább a buszsávban a Szabadkai út felől a Rákóczi-híd irányába, közben áthajtott több tilos jelzésen és záróvonalon is, illetve több egyirányú utcába is behajtott a forgalommal szemben.
Hirdetés
A rendőrök követték az autóst, és rádión értesítették kollégáikat, így a smartot végül egy 5 perces üldözéssel később, a Mester utcában sikerült biztonságosan megállásra kényszeríteni. Ekkor kiderült a menekülés oka is: a 18 éves sofőrnek nem volt jogosítványa, mellette pedig egy 11 éves fiú ült az anyósülésen. A sofőrt megbilincselték, és előállították, vele szemben engedély nélküli vezetés és záróvonal átlépése miatt szabálysértési eljárás indult, a fedélzeti kamera által rögzített hat tilos jelzésen áthaladás és három kötelező haladási irány megszegése miatt pedig összesen 410 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá. Utasának életkora miatt a hatóság vizsgálja a kiskorú veszélyeztetése bűntett lehetőségét is. Az esetről készült, egészen az elfogás pillanatáig tartó videón jól látni a szabálysértéseket, mindenképp megéri vetni rá egy pillantást.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?