Újabb mesés villanyautó – 2,3 másodperces 100-ra gyorsulással

Elextra néven érkezik a Tesla legújabb kihívója, Genfben debütál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elextra néven debütál egy újabb autógyártó a Genfi Autószalonon. Villanyautója a McLaren P1 szupergépet is le kívánja hagyni.


A február végi információ-csepegtetésből tulajdonképp vakon megmondható, hogy genfi premier várható. A Tesla nyomdokaiba lépni kívánó Elextra négyajtós, 100 km/órára 2,3 másodperc alatt katapultáló - kizárólag elektromos hajtású - szupergéppel szeretne híveket és persze vásárlókat szerezni.
Összehasonlításul a legfőbb riválisnak számító Tesla Model S P100D 2,28 másodperc alatt futja a 0-100 km/órás sprintet, amivel még az ugyanezt 2,5 másodperc alatt teljesítő McLaren P1-et is lenyomja, az Audi R8 Plus 3,5 másodperces ideje pedig már-már mosolyogtató.
Hirdetés
Az Elextra igazi nemzetközi koprodukció: egy dán vállalkozó, Poul Sohl és egy svájci formatervező, Robert Palm áll az autó, illetve a cég mögött. Elmondásuk szerint autójukban az egyszerű vonalakat a legizgalmasabb olasz szupersportkocsik vonásaival kívánták ötvözni, meg persze jövőbe mutató technológiával. Az egyelőre közölt egyetlen ízelítő képen valóban felismerhetők az olasz szupergépek, a vonalvezetés Lamborghinire emlékeztető. Hogy még egy csavar, illetve ország legyen a történetben, az Elextra autói Németországban, Stuttgart közelében fognak készülni. Állítólag exkluzívabbak lesznek, mint a Teslák, amit a mindössze 100 példányos gyártás is szavatolni kíván. További képek és információk az elkövetkezendő hetekben várhatók. Hogy milyen részletességgel, azt behatárolja, hogy Genfbe nem csak az érdeklődőket, a potenciális befektetőket is várja a csapat, így az autó talán még csupán kidolgozásra vár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?