Újra Angliában gyárt a kínai MG

MG6 - kínai autó angol üzemből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1995-ben a középmotoros F modell volt az utolsó MG, amely nem átemblémázott Roverként hagyta el Longbridge-ben a szalagot. A most már kínai kézben lévő márka az MG6 típussal tér vissza a piacra.


Hamarosan eljön a pillanat: 2011. április 13-án, pontban délelőtt 11 órakor újra beindul a verkli az angliai Longbridge-ben, a kínai Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) összeszerelő üzemében. Innen fognak kigördülni az MG6 jelű modellek első példányai, amelyek kezdetben csak Nagy-Britanniában lesznek elérhetők. Az egyféle, ötajtós karosszériával, de háromféle komfortszinten (S, SE, TSE) rendelhető autókat hatféle színben forgalmazzák, a legolcsóbb 15 495, a legdrágább öt font híján 19 ezerbe kerül. A gépházban 1,8 literes, négyhengeres turbómotor dolgozik, a maximális teljesítmény 160 lóerő, a forgatónyomaték 1750 és 4500 1/min fordulatszám között 215 Nm, és az autó 8,4 másodperc alatt gyorsul 0-60 mérföldre, azaz 96 km/órára. Érdekes, hogy a végsebességet elektronikusan korlátozták 193 km/órában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?