V6-os és villanymotoros is lesz a Maserati új SUV-jából

Debütált a Maserati Grecale!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatták a Maserati legújabb modelljét, ami nem meglepő módon egy szabadidő-autó.

Már az első képek láttán sokaknak beugrottak más márkák típusai a Maserati Grecale orráról, ám az impozáns méretű hűtőrács semmi kétséget nem hagy a származását illetően. Vérbeli Maseratival van dolgunk. Hátul ugyanez a helyzet, ám bevallottan az egykori, Giugiaro tervezte 3200 GT adta hozzá az ihletet a formatervezőknek. Hosszúsága egyébként 4846 mm, tengelytávja 2901 mm, magassága 1670 mm, szélessége pedig 2163 mm (a külső tükrökkel együtt). Hátsó nyomtávja 1948 mm, de ez még nagyobb a Trofeo esetében. Bizony, a piacra lépésekor három felszereltségi szinttel lesz rendelhető az új Maserati Grecale, ennek csúcsa a Trofeo. A belépő szinten kétliteres, négyhengeres benzinmotor található az orrában. Ez a lágy hibrid egység 300 lóerővel mozgatja a szabadidő-autót. A Modena ugyanezzel a motorral, de nagyobb, 330 lóerős teljesítménnyel csábít, a Trofeóban viszont háromliteres, V6-os, 530 lóerős benzinmotor morog, amely az MC20 luxuskupét mozgató Nettuno motoron alapul. Azonban ezzel még nincs vége a sornak, hiszen egy éven belül megérkezik a Folgore, amelyben 400 V-os technológiával ellátott villanyhajtás szolgál majd.
Hirdetés
Bent egyből feltűnik a hagyományos Maserati óralap, ám ez most először már digitális változat. Persze a magas fokú digitalizációról a három hatalmas kijelző is tanúskodik. A 12,3 colos központi képernyő az eddigi legnagyobb, amit Maseratiban láthattunk, alatta pedig egy 8,8 colos kijelző trónol, amelyről többek között a klíma is vezérelhető. Emellett a vezető előtt is digitális műszeregység szolgáltatja az adatokat, sőt valójában még a hátsó utasok is érintőképernyőről kezelhetik a légkondit. A Maserati Cassinóban található üzemében gyártott Grecale árairól még nincs információ, ahogy a forgalmazás pontos kezdetéről sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?