Váratlanul bemutatkozott: Mini Roadster

Megérkezett a Mini Roadster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komoly feladat vár a legújabb Minire, a Mazda MX-5 piaci részesedéséből szeretnének lehasítani vele egy kövér szeletet.

Nehéz feladat áll a Mini Roadster előtt, nem kisebb célt tűztek ki elé, mint hogy kihasítson egy komoly szeletet a már régóta főként a Mazda MX-5 által gondozott tortából.
A típus a nyáron bemutatott Coupé vászontetős variációja, így nem meglepőek méretei: 3734 x 1683 x 1390 mm. Miként a Coupé is a hagyományos változat sportkiadása, a Roadster is mutat különbségeket a szintén vászontetős Convertible modellhez képest, szélvédője 13 fokkal laposabb, és karosszériája is két centiméterrel alacsonyabb a kabriónál. Ugyanakkor a hátsó ülés eltávolításával közel duplájára, 240 literre nőtt a csomagtér befogadóképessége.
Hirdetés
Gokartosabb vezetési élményt ígérnek, mint a villantós kabrió esetében, ami az alacsonyabb súlypontnak, a sportosabb futómű-beállításoknak, a plusz merevítéseknek és az optimalizált aerodinamikai jellemzőknek köszönhető.
Motorválaszték tekintetében sincs különbség Coupé és Roadster között, az alap Cooper 122 lovas 1,6-os benzinessel, a Cooper SD 143 lóerős kétliteres turbódízellel, a Cooper S 184 lóerős 1,6-os, turbós benzinessel, míg a csúcsmodell John Cooper Works ez utóbbi motor 211 lóerőre húzott változatával lesz kapható.
Mindegyik hatfokozatú manuális váltóval érkezik, az automata pedig a JCW modell kivételével mindegyikhez rendelhető lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?