Videó: busznak csapta a nyitva maradt sirályszárny ajtót a Teslás

A Tesla Model X sem bocsátja meg, ha nyitva felejtett ajtóval közlekedsz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vannak azok a fail videók, amelyeknél nézőként már előre látod a bajt, ez a mostani is ilyen. Az egyesült királyságból származik a felvétel, egy sofőr nyitva felejtett hátsó ajtóval indul el, a Tesla Model X pedig az első szembejövő buszig marad ép.

Nézzünk magunkba, és valljuk be: mind felejtettünk már nyitva ajtót induláskor. Szerencsére legtöbbször ezt azonnal észreveszi az ember a visszapillantó tükörben, esetleg furcsa lesz, hogy nem szigeteli a zajt az autó, vagy valaki utánakiabál a sofőrnek, még mielőtt baj történik. A nyitott ajtó ugyanis akkor is veszélyes, ha tolóajtóról, esetleg felnyíló ajtóról van szó, jó példa erre ez az Egyesült Királyságban történt, videóra vett eset is.
Hirdetés
A felvételen az látható, ahogy egy Tesla Model X elindul a parkolóból, miközben a sofőr mögötti hátsó sirályszárny jellegű felnyíló ajtó nyitva maradt. Ezzel a jármű jóval kevésbé széles, mintha egy hagyományos ajtót hagyott volna így, viszont a végeredmény jóval magasabb és a menetszél sem fogja becsukni. A Tesla elhajt, az ajtó pedig alig párszáz méterrel arrébb betöri egy busz szélvédőjét, majd részben leszakad. Azt nem tudni, hogy szándékosan maradt-e nyitva az ajtó, bár elég kevés esélyét látom, hogy egy ennyire modern autó ne írná tele még az eget is figyelmeztetéssel a kabinban, ha így indulnak el vele. A lényeg, hogy mindenki vezessen óvatosan, és mindig győződjetek meg arról indulás előtt, hogy az összes ajtó csukva van.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?