Videó: felöklelte az eltévedt buszt a 49-es villamos

Telefonnal a kezében kanyarodott a villamos elé a cseh turistabusz sofőrje

A Kálvin téren két kanyarodósáv is a sofőr rendelkezésére állt, ám ezek helyett inkább megkerülte a terelőszigetet, és nyílegyenesen a villamos elé kanyarodott, így a baleset elkerülhetetlenné vált.

Drága leckét kapott az élettől az a cseh állampolgárságú férfi, aki a budapesti Kálvin téren kanyarodott ki a 49-es villamos elé. A helyzet abszurditását némiképp fokozza, hogy mindkét járművezető zöld jelzésen hajtott át, de a felelősség egyértelműen a buszsofőrt terheli. A kereszteződésben a baleset bekövetkeztekor kizárólag az egyenesen haladókra vonatkozott a szabad jelzés - a felvételen látszik is, amint a személyautósok megállnak a kanyarodósávban, hiszen az ő lámpájuk piros. A turistabusz vezetője viszont megkerüli a terelőszigetet, és a villamos elé kanyarodik. Annak vezetője ugyan fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni, és az utasszállítónak csapódott, a kötött pályán haladó jármű pedig kisiklott. A rendőrség által közzétett videón jól látszik, hogy a Múzeum körútról az Üllői útra kanyarodó sofőr jobb kezében egy telefon van, ez pedig vélhetően tovább súlyosbítja a helyzetét. A balesetben a villamos vezetője és egy utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök még a helyszínen szabálysértési eljárást indítottak a férfi ellen.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?