Videó: szirénázó mentőt előzött jobbról egy autós, 183 km/órával

Ennyire szabálytalan előzést ritkán lát a "mozgótrafi", mutatjuk!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A belső sávban haladó, megkülönböztető jelzését használva a sebességhatárt átlépő mentőautót nem célszerű jobbról megelőzni, főleg nem 180 km/órával. Szerencsére balesetet nem okozott a videón látható sofőr, csekket viszont még a helyszínen kapott.

Nem igazán lehet a videón láthatókhoz érdemi védőbeszédet hozzáfűzni, egy autós 90 helyett 183-mal jobbról előzött meg egy megkülönböztető jelzést használó mentőautót Sajóbábonynál, a 26-os számú főúton. Az eseményt egy rendőrautó sebességmérő kamerája rögzítette, majd a jelvényesek a szabályszegő után eredtek és felelősségre vonták.
Hirdetés
A 2003 és 2010 közt gyártott, E60 típuskódú, gyorsításkor "látványosan dízel" BMW sofőrje a gyorshajtás miatt 130 000 forint közigazgatási bírságot és 6 közúti közéleti pontot kapott, a szabálytalan előzés miatt pedig szabálysértési eljárás indult vele szemben. Az alábbi videófelvételen egyértelműen látható a teljes manőver.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?