Világszinten is különleges Cupra bemutatóterem nyílt Budapesten

A főváros szívében található Cupra Garage nem értékesít autókat, mégis érdemes lesz betérni

Különleges koncepcióval állt elő a Cupra, hiszen olyan kiállítóhelyiséget nyitottak, amelynek nem az a célja, hogy autókat értékesítsenek, ellenben így szeretnék megismertetni a nagyközönséggel az újdonságokat.

A Károly körút forgatagában az éttermek és a különböző üzlethelyiségek között különleges kirakat bukkant fel a napokban az egykori takarékszövetkezet helyén. Az üvegfal mögött terpeszkedő Tavascan már most sokak érdeklődését felkelti, május 6-ától pedig bárki betérhet, és megismerkedhet testközelből a márka második villanyautójával.
Hirdetés
A hivatalosan Cupra Garage in the City névre keresztelt bemutatóterem egyelőre igazi kuriózumnak számít Kelet-Közép-Európában, ugyanis a térségben csak Budapest rendelkezik ilyennel. Viszonyításképpen olyan nagyvárosokban alakítottak ki hasonló helyiséget, mint Párizs, Berlin vagy éppen Lisszabon. Persze Cupra kereskedésből akad jó pár országhatáron belül is, ám ebben egyetlen autót sem fognak értékesíteni, csupán az újdonságok és a különlegesebb modellek bemutatása a cél. Hivatalosan feltörekvő márkaként hivatkozik magára a SEAT-ból 2018-ban kivált márka, mára viszont több új autót értékesítenek. 2024 első negyedévében minden korábbi eladási rekordjukat megdöntötték: csak Magyarországon 235 fogyott, ez pedig 94 százalékos növekedés 2023 azonos időszakához képest. A legkelendőbb modell a Cupra első önálló autója, a nemrég ráncfelvarrást kapott Formentor, így nem meglepő, hogy a már említett Tavascan mellett egy ilyet is kiállítottak. Persze nem egy szokványos típust, hanem egy limitált szériás VZ5-öst. Ebből mindössze 222 készült, itthon 2 került forgalomba, mindkettő az importőr tulajdona. A sorban a 139. példányt viszont most bárki megtekintheti a Károly körút 7. szám alatt.
Hirdetés
A kirakatban lévő Tavascan még tavaly a berlini Formula-E hétvégén mutatkozott be, itthon pedig most látható először. A márka második elektromos autója (a Born után) messze túlmutat önmagán, hiszen a Cupra formatervezési koncepciójának egy új fejezetét vetíti előre. Ennek talán legszembetűnőbb jele a fényszórók kialakítása, vagy éppen a világító emblémák. Ezek már a ráncfelvarrott Formentoron és Leonon is felbukkannak, de az idén érkező Terramar, és a jövőre debütáló Raval is hasonló stílusjegyekkel rendelkezik majd. Előbbiről megtudtuk, hogy a Formentorhoz hasonlóan széles motorkínálattal kínálják majd, így nem csak konnektoros hibrid, de benzines és dízelmotoros is lesz belőle. A Raval ezzel szemben kizárólag elektromos hajtáslánccal érkezik, és a Bornnál is kisebb lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?