Visszahívják a gyerekeknek szánt Teslákat

Baj van a Tesla Cyberquadokkal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még az ág is húzza a Teslát. Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálódik az önvezető technikájuk miatt, most pedig a gyerekeknek szánt quadokat kell visszahívni.

Tavaly karácsonyra már ott lehetett a fa alatt a gyerekeknek szánt Tesla Cyberquad, amelyet valóban gyorsan elkapkodtak, sőt az eredeti 1900 dolláros ár helyett néhány példány több ezer dollárért cserélt gazdát az eBayen. A körülbelül 800 ezer forintos quadot azonban visszahívják, mert nem felel meg az USA-ban érvényes biztonsági szabványoknak. A visszahívás egy olyan incidens után történt, amely során egy Cyberquad felborult, amikor egy nyolcéves gyermek és egy 36 éves nő vezette. Bár az is tény, hogy a járművet hivatalosan csak egy személy vezetheti, a felnőtt válla azonban megsérült az eset során. A szabályozó szerv szerint a Cyberquad nem felel meg a mechanikus felfüggesztéssel és a maximális guminyomással kapcsolatos biztonsági előírásoknak. A helyi szabályozó szervezet szerint a tulajoknak azonnal abba kellene hagyniuk a Cybertruck használatát, a vásárlás értékének visszatérítését pedig az importőrtől kell kérniük. Ami nem a Tesla, bár Elon Musk cégének a weboldalán árulták, a Radio Flyer importálta, és a kínai Feishen Vehicle Industry Co. gyártotta. Összesen körülbelül 5000 darab létezik belőle.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?