Visszavesznek az Audi Q7 arcából

Diétára fogják az Audi Q7-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az új generáció érkezése még odébb van az Audi Q7 esetében, egy fontos dolgot már gyári szinten sem titkolnak a típussal kapcsolatban.

Az előzetesen kiszivárogtatott hírekkel általában jobb az óvatosság, van, hogy pusztán zavarkeltésnek szánnak egy-egy téves információt, de a mostani, Audival kapcsolatos "kikotyogás" teljesen életszerűnek tűnik.
A négykarikás márka globális marketing igazgatója, Peter Schwarzenbauer árulta el, hogy a Q7 következő generációjánál is követni fogják azt az általános tömegcsökkentési irányelvet, amely az A8/A7, valamint az új A6 esetében már bizonyított. Az Audi az egyik legtapasztaltabb gyárnak számít az alumíniumtechnológia alkalmazásában, és ezt kihasználva mintegy 350 kilogrammos fogyókúrának veti majd alá a hatalmas terepjárót. A törekvés nyilvánvaló, kisebb tömeg mozgatásához kisebb, ezáltal takarékosabb erőforrásokat lehet bevetni, javulnak a menettulajdonságok, a menetteljesítmények, miközben a kedvezőbb fogyasztás egyben kedvezőbb károsanyag-kibocsátást is jelent.
Az persze más kérdés, hogy a státuszszimbólumként nyilvántartott SUV tekintélyének ez mennyit fog ártani, mert a hatalmas arc mögött eddig megszokottak voltak a nagy hengerűrtartalmú, erős és nyomatékos erőforrások.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?