Zöld autó könnyedén

Fizetett hirdetés

Olcsóbban is megkaphatunk egy zöld autót, mint azt gondolnánk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindenki hallott már a zöld autókról. Sokan láttunk orrunk előtt hangtalanul elsuhanó villanyautót vagy hibridet. De mennyien vagyunk tisztában ezeknek az autóknak a finanszírozási lehetőségeivel? Az álom elérhetőbb, mint gondolnánk.


Alternatív hajtásnak nevezhetünk minden olyan hajtásláncot, mely megújuló energiával működik. Az alternatív hajtások a különböző világméretű környezeti problémák következtében egyre fontosabbá válnak a mindennapokban, és erre a gyártók rengeteg megoldást fejlesztettek ki az évek során. Talán a legismertebb mind közül az elektromos hajtás, illetve a hibridrendszer. Az ilyen autók használatával nem csak a környezettel kötünk barátságot, de a pénztárcánkkal is. Azonban van egy dolog, ami keresztbe húzhatja a számításunkat, és ez a vételár. Az alternatív hajtású autók jóval drágábbak, aminek a legfőbb oka az autókban található technológia. Szerencsére nem csak az autók, de a finanszírozási lehetőségek is fejlődtek az évek során, és ezáltal olyan konstrukciók jöttek létre, amelyekkel új autót használhatunk egy fix, tervezhető és jelen esetünkben igen kedvező áron. Az alternatív hajtással működő autók finanszírozásának az egyik megoldása az operatív lízing, azaz a tartós bérleti konstrukció.
De miért gondoljuk, hogy az alternatív hajtású autók használata kifizetődőbb a cégeknek? A válasz nagyon egyszerű. A céges autókat manapság nem csak a munkavégzésre használják, hanem sok esetben magáncélokra is. Magáncél alatt érthetünk a munkába való ingázást, a hétvégi bevásárlást, a kirándulást, de akár a gyerekek iskolába szállítását is a hét öt legforgalmasabb napján. Ezek a tevékenységek körülbelül napi 100 km-t tesznek ki autókként, ami egy átlagos, tisztán elektromos hajtással rendelkező autó egyetlen töltéssel megtehető távolságának a fele. Komoly matematikai számítások nélkül is látható, hogy az említett autó használata kedvezőbb.
Természetesen nem csak tisztán elektromos autók léteznek. Az igények növekedésével gyártanak már tölthető hibrideket, amelyek tisztán elektromos hajtással körülbelül 25-30 km-t tesznek meg egy bizonyos sebesség alatt. Azért, hogy a zöld autózás vonzóbbá váljon, ezek az autók már zöld rendszámmal rendelkeznek, így különféle kedvezményekben részesülnek a többi benzin- és dízelzabáló, a környezetre fokozottan kártékony autóval szemben. Az ilyen hajtáslánccal rendelkező autókat már hosszabb utakra is igénybe vehetjük, anélkül hogy attól félnénk, hogy nem lesz lehetőségünk az utazás során feltölteni az autót. A prémium kategóriás gyártók gondoltak az ügyvezetői rétegre is. A BMW és a Mercedes is rendelkezik már zöld rendszámra jogosult típusokkal.

Tehát kijelenthetjük, hogy városi, illetve a vonzáskörzetből a városba való ingázáshoz az alternatív hajtások az egyik legjobb megoldás. Az egyetlen felmerülő problémát a cégek számára az operatív lízing konstrukció teljes egészében megoldja. Az ilyen autók a zöld rendszámnak köszönhetően messziről megkülönböztethetők, és ezáltal a partnerek, ügyfelek látják, hogy az autó tulajdonosa a 21. században él és lépést tart a fejlődéssel. Végül is, ki nem szeretné elkerülni a zsúfolt benzinkutakat, vagy élvezni az adókedvezményeket és ingyen parkolni közterületen, mindezt a prémium márkák presztízs érzetével együtt?
További információ: http://budgetflotta.hu
Hirdetés
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?