LAND ROVER FREELANDER

Futott kilométer: 189 000 km

Vegyes fogyasztás: 13 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

A legjobban tetszik, hogy az autó külső megjelenése 12 éves kora ellenére nagyon megnyerő, szép. Automata, ami jól megy, jól gyorsul. Városban nagyon jó használni. Engem nem zavar a mérete, a parkolás, fordulás ha nem is elsőre sikerül szűk helyeken, de megoldható. Nem ragadsz be vele egy kereszteződésben sem, bátran lehet nyomni a gázt, jól reagál. Az én autóm full extra felszereltségű, igaz inkább amolyan "fapados"-jellegű, de megfelelő. A legjobban utálom, hogy rengeteget fogyaszt, állandóan meghibásodik valami, borzasztó drága a fenntartás, szerelés, alkatrész. Leginkább bontóból "kukázok" hozzá mindent a horribilis eredeti vagy utángyártott új alkatrészek helyett. HATÁROZOTTAN MEGBÍZHATATLAN autó. Ha valami gondja van, csak trélerrel lehet elszállítani.

Használó

Születési éve: 1979

Neme: no

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? nem

Fogyasztás városban: 15 liter

Fogyasztás országúton: 12 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 13 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 13 alkalom , ebből 6 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Nincs olyan, ami ne tudna elromlani rajta, főleg a legdrágább alkatrészek... (kardántengely, osztómű, motor, váltó, kipufogórendszer, elektronika, stb.) Abszolút nem bírja a tartós hideget, sem a tartós meleget. Kényes, a műszerfal állandóan világít, mint a karácsonyfa. A lejtmenetvezérlő állandóan jelez, igaz sosem kideríthető, hogy mit. A gázpedál kb. -12 fok körül állandóan befagy. A fojtószelep meghibásodása egy időre esett a gázpedál befagyásával, ami miatt majdnem halálos kimenetelű baleset történt velem az autópályán. Lerobbanás oka: motor

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 650000 Ft.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A már korábban említett lejtmenetvezérlő állandóan világít. A szelepek gyakorta meghibásodnak, ami miatt a fogyasztás az amúgy is magasról akár 18-20 literre nő. A leglehetetlenebb dolgok tudnak elromlani és tönkremenni rajta. Nincs olyan hónap, hogy nem kellene szerelőhöz vinni. Sajnos szinte senki sem ért ehhez a típushoz igazán.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem