Több mint 2 hónapig fokozott ellenőrzést tart az ORFK

Kerékpárosokra, migránsokra és közterületi szabályszegőkre vadásznak a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fokozott ellenőrzést hirdetett az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, legkésőbb július 31-ig, illetve ameddig arra szükség van.

Szűkszavú sajtóközleményt adott ki az ORFK: Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője 2013. május 27-én 0 órától - a szükséges ideig, de legkésőbb - 2013. július 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Magyarország teljes területére. A fokozott ellenőrzés célja az illegális migrációval összefüggő jogsértések visszaszorítása, kezelése, a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása, a motorkerékpárosok, kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságának javítása, a rájuk vonatkozó szabályok betartatása, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése és az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők kiszűrése.
Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy ittasan vezetni, sisak nélkül motorozni, vagy az előírt világító-berendezések nélkül kerekezni ezen időszakban sem ajánlott, a köztéri bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása pedig szintén pozitívan értékelendő, de megjegyezzük, hogy temérdek egyéb szabálysértést is lehetne még fokozottan ellenőrizni és szankcionálni. Csak néhány példa: irányjelzés elmulasztása, kézben tartott mobiltelefon használata, és emiatt a forgalom feltartása, extrém gyorshajtás temérdek helyen - nem az indok nélküli 30-as tábláknál. Talán az ésszerű, mégis konzekvens és nem csupán egy-egy kiemelt időszakban végrehajtott "jogszabály-betartatással" is javulhatna a közlekedés biztonsága.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Nem értem a félelmet. 8Mondjuk talán egy kicsit mégis értem, hány autó is szaladgál az országban kamu vizsgával???) Olyan autóval kell közlekedni ami megfelel az előírásoknak és nincs mitől félni. Én is 21 éve vezetek kb 8-10 alkalommal állítottak meg és csak egyszer büntetett meg jelzem teljesen jogosan. (tényleg hibás voltam mert, 2 hónapja lejárt a zöldkártyám)

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Húsz éve vezetek, ezalatt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor állítotak meg. Ebből egy volt -kb. 19 éve- egy önmegvesztegetősdi próbálkozás, de nem jött be nekik.
    Legutóbb most, 26-án állítottak meg. Mentünk a gyerekekkel Bp.-ről Tapolcára és az egyik falu határában egy rendőrautó, mellette a biztos úr. Megállít, elkéri a forgalmit, jogsit, leellenőrzi, hogy tiszta-e, majd továbbenged. Mindezt úgy, hogy valamennyi izzóm utólagos LED (kivéve fényszóró), fóliás az első ablak is (igaz, 70%-os, ami még szabályos), de semmi kötekedés.
    Ettől kell annyira rettegni?

    Akinek meg van mitől félni, az jól is teszi, ha fél, az talán egy kissé visszafogja! 🙂

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Kit tartanak félelemben? Engem ugyan nem. Ha van okod félni, akkor magadra vess. Minden nap autózok és mégsem félek. Ha fosol, akkor menjél busszal.

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Dunabogdányban minden percben lehetne mérni és ellenőrizni.Mert az autók, kamionok, autóbuszok,,csuklós”
    is. teherautók.motorosok száguldoznak. Nem foglalkoznak a járdán közlekedő gyalogosokkal. A gyerekeket
    lesodorja a menetszél a járdáról a zebrán nem lehet átkelni és sorolhatnám.Tisztelt rendőr urak!

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    “már messziről látszik a villogó rendőrautó”

    Akkor az biztos nem az új kopelek egyike…

    Olyan haloványak az új cungi villogóik , mint LA felett a csillagok a szmog miatt..(ha már usa…)

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    [i]“De azt a Floridas esetett megneznem:)”[/i]
    Főleg este látványos. Jövök “haza” autóval, már messziről látszik a villogó rendőrautó. Mi a fene van már megint? Látom rendőrök, emberek sürögnek forognak az autó körül. Többedik alkalom után kérdezem a családomat, gyakran látok ilyet, mi a fene ez? Akkor mondják a rendőr szerepét. :-)))

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Hat igen elegge penzszagu.
    Majd megint jonnek hogy lejart az EU-s doboz,1ik rendszamtabla vilagitas halvanyabb
    bumm 5e-10e…….
    Angliaban is csak akkor allitanak meg ha gebaszt csinal az ember es
    szerintem az a normalis,nem az hogy megallit es ha nem talal semmit akkor is kitalal vmit.
    De azt a Floridas esetett megneznem:)

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Röhej az egész fokozott vagy nem fokozott közúti ellenőrzés. Még azt is mondhatnám magyar sajátosság (betegség). Csak úgy passzió gyanánt, meg egyáltalán megállítani az autósokat… Micsoda szokás? Enélkül nem lehet meglenni? Miért nem? Ja, mert úgy ahogy Ogre84 mondja “kell a píz”.
    Ha valahol vasszigorral és keménységgel lépnek fel a közlekedési kihágásokkal szemben, az éppen az USA. Ráadásul tele vannak az utak rendőrökkel, vagy legalábbis sokkal többet lát az autós belőlük, mint Mo-on. Ott közúti ellenőrzés gyanánt soha nem állítanak meg senkit!!! Ha Te ott szabályosan közlekedsz pl. 30 éven át, akkor hiába látsz naponta 50 rendőrt is az úton, 30 éven keresztül egyszer sem fognak megállítani!!!
    Tehát ha ott valakit megállítanak, akkor valamit rosszul csináltál. Csak ez esetben van “igazoltatás”.
    Érdekesség még az is magyar szemmel, hogy pl. Floridában az is a rendőr feladata, hogy defekt, vagy műszaki hiba esetén segítsen, őrködjön a közlekedés biztonsága, biztonságod felett. Nem egy esetben láttam ilyet, villogó lámpával ott áll a lerobbant autó mögött és cserélik a kereket! 🙂

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Kell a píz a nyári prémiumokra, így most, hogy tele lesznek az utak, lehet kaszálni a pénzt a sok adófizetőtől. Mindig előhozzák a közlekedésbiztonságot, holott az senkit nem érdekel, csak a bevétel kell. Majd akkor papoljanak, ha egyszer látom az iskola előtt is felállítva a traffipaxot, nem csak a lakott terület kezdete/vége táblánál.

  • 2017.10.30. at 03:03
    Permalink

    Nem egészen érthető. Minden két hétben bejelentenek hónapokig tartó ellenőrzéseket, melyek így átfedik egymást időben. Más kérdés, ha éppen nincsen kampányszerű ellenőrzés, akkor hol lógatják a lábukat a közlekedésiek?! Ha meg akkor is van dolguk, akkor azt most a kampányban ki végzi el? Valami itt sántít!

Vélemény, hozzászólás?