Jávorszarvasteszten járt a Peugeot e-2008 és a BMW X2!

Mutatjuk, hogy melyik modell teljesített jobban!

Ezúttal két jávorszarvastesztet is hoztunk, a km77.com csapata az új Peugeot e-2008-at, és a BMW X2 friss generációját tette próbára. Íme az eredmény!

Szokás szerint mindkét esetben először a szlalomozással kezdte a programot a km77.com csapata. A frissített Peugeot e-2008 kerek 25 másodperc alatt ért körbe a pályán, ezzel azonos időt produkált a Kia EV9-cel, a SEAT Ibizával és a Toyota Camryvel. A jávorszarvasteszten első nekifutásra négy bóját is érintett a "villanyos oroszlán", igaz 79 km/órás bemeneti tempóval próbálta a manővert véghez vinni. A legjobb, hiba nélküli kísérletnél 76 km/órával szelte át az első terelősort, ami az autó tömegének és a látszólagos alulkormányzottság tudatában több mint bravúros.
Hirdetés
Az X2-es jóval nagyobb szabadidő-autó, így kár lenne az e-2008-cal hasonlítgatni. Mindenesetre a méretkülönbség a szlalompályán nem ütközött ki annyira drasztikusan, hiszen mindössze fél másodpercet kapott az elektromos modelltől. A 25,5 másodperces ideje tökéletesen megegyezik az X1-essel, a Nissan X-Traillel és az Ariyával. A kikerülési manővert először 76 km/órás tempóval próbálta meg a sofőr, viszont az utolsó oszlopra már rá sem tudott kanyarodni. A csapat bevallása szerint a legjobb kísérletnél 73 km/órás sebességgel haladt át az első bóják között.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?