Hat új határátkelő nyílik a magyar-osztrák határon

Nyitunk nyugat felé: Győr-Moson-Sopron és Vas megye friss határátkelőket kap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már hivatalos: nem kevesebb, mint hat új összeköttetési pont épülhet ki Magyarország két nyugati megyéjében, Ausztria felé.


Hamarosan még több ponton hagyhatjuk el az országot nyugat felé autóval, ugyanis további hat új határátkelő létrehozásába fog a kormány. Mindezt múlt héten jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Arról már korábban is szó volt, hogy Körmendnél és Sopronnál, a fokozódó autóforgalom kiszolgálására, autópályán is összekapcsolnák a két ország közúthálózatát, a részleteket viszont csak a napokban tisztázták Ausztria és Burgenland tartomány vezetésével. "Ausztriából általában magyarországi szolgáltatások igénybevételére lépik át a határt, a másik irányba viszont az ingázó munkavállalók utaznak." - tette hozzá Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke.
Hirdetés

Győr-Moson-Sopron megyében Zsirát Locsmánddal (Lutzmannsburg), Várbalogot Féltoronnyal (Halbturm), Fertőrákost (a Páneurópai Piknik Emlékparknál) Szentmargitbányával (Sankt Margarethen im Burgenland), Rajkát pedig Németjárfaluval (Deutsch Jahrndorf) köti majd össze új átkelő. Vasban Kőszeg és Felsőpulya (Oberpullendorf), valamint Szentpéterfa és Nagysároslak (Moschendorf) között épül ki a kapcsolat. Ugyan soknak hangzik a hat új átkelő kiépítése, az államtitkár szerint viszont a kontinens nyugati felén átlagosan 2-4 kilométerre vannak egymástól a belépési és kilépési pontok. Ugyanakkor a hálózat kiépítésében némi bonyolítást jelent, hogy Ausztria szeretné meghosszabbítani eddig ideiglenesnek mondott határellenőrzését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 16:29
    Permalink

    Ezt nem értem, Kőszegnél, Szentpéterfánál, Rajkánál van már átkelő évtizedek óta, de szerintem Zsiránál és Fertőrákosnál is. Mi ebben az újdonság? Új utakat építenek?
    A cikk galériájába pedig beteszik Horvátországot ……… ???????????

  • 2017.10.31. at 20:39
    Permalink

    valahol gyalogos átkelő van csak(mert leterhelné az osztrák falusi mellékutat és ott építenek kikerülőt) valahol meg csak szlovákia fele van határ, van ahol csak egysávos vagy földút van még.

Vélemény, hozzászólás?