TOYOTA COROLLA

(2007 - 2013)

Pozitív


A tizedik - már csakis négyajtósként gyártott - Corolla generáció is hozza az elvárt magas színvonalat megbízhatóságban, takarékos, pörgős erőforrások tekintetében, tartósságban, kiváló belső térkínálatban, és a remek értéktartásban.

Negatív


Ez sem indított dizájnforradalmat, vezethetősége sem fog kultstátuszba emelkedni, néhány beltéri anyag kopogós a mai finnyás ízlésnek.

Méret, kényelem, kidolgozás

Hátul nem túlzottan tágas, de négy felnőtt összességében elfér a Corollában. A műszerfal rajzolata letisztult, nincsenek hivalkodó részletek. Berendezés nyugalmat, a tartósság érzetét árasztja. Az ajtón nagyon pici a térképzseb, és a váltókar körül sem lehet igazán kacatokat szétszórni, cserébe viszont dupla rekeszes a kesztyűtartó. A hátsó üléstámlák 40:60 arányban dönthetők, így hosszabb tárgyak, pl. lapra szerelt bútorok is szállíthatók.

Különleges felszereltség

Egy Toyotával ritkán éri meglepetés az embert, a Corolla jó minőségű anyagokból, meggyőző minőségben épített modell. A felszerelés csak a leggazdagabb szinten hozza azokat a tételeket, amelyeket az európai gyártók zöme már alacsonyabb komfortszinten is elérhetővé tesz.

Ajánlott motor

A Jolly Joker az Euro 5-ös, változó vezérléses benzines 1.6 Valvematic, amely mellett 1.33 Dual VVT-i benzines és 1.4 D-4D dízel szerepel még a palettán. A manuális váltó japánosan kellemes, az 1.6-os jól pörög, de a gázreakcióit szokni kell. A dízel meglepően takarékos.

Fenntartási költség

Azt mondják, szervizre nem igazán kell költeni, ami a valóságban nem igaz, hiszen karbantartás nélkül bármilyen autó megadja magát. Az viszont helytálló, hogy megfelelő gondozással a Corolla nem ad okot különösebb aggodalmakra.

Biztonság

Bár az Euro NCAP maximális 5 csillaggal jutalmazta a Corollát, az alapváltozathoz még felárért sem rendelhető függöny- és térdlégzsák, továbbá minden modellhez feláras a VSC menetstabilizáló és a TRC kipörgésgátló.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre