Új győztest avattak az F1-ben a Miami Nagydíjon!

Miamiban Verstappennek állt a zászló, ám a biztonsági autó megkeverte a paklit

Lando Norris szempontjából a lehető legjobbkor érkezett a biztonsági autó, Verstappen pedig tehetetlen volt a továbbfejlesztett McLaren ellen.

Váratlan izgalmakat tartogatott a harmadik Formula-1-es Miami Nagydíj, hiszen előzetesen szinte mindenki sima Verstappen diadallal számolt, főleg annak tudatában, hogy a holland minkét időmérőt, és a sprintfutamot is behúzta a hétvége korábbi szakaszában, A rajt után kis híján éppen csapattársa gondoskodott arról, hogy Verstappennek esélye se legyen a makulátlan hétvégére, hiszen a startot követően a mexikói csúnyán elmérte az első kanyar féktávját. A két Ferrari csak a versenyzők lélekjelenlétének köszönhetően maradt ép, a holland versenyautóját pedig leginkább Fortuna mentette meg, ugyanis márkatársa első szárnya alig néhány centiméterrel kerülte el a címvédő autójának hátulját.
Hirdetés
A Pérez által előidézett kavarodásból végül Piastri jött ki a legjobban, aki hirtelen a második helyen találta magát, viszont ahelyett, hogy az első helyre koncentrálhatott volna, folyamatosan a visszapillantóját kellett figyelnie, amelyben a Miami hétvégén kékes festéssel versenyző Ferrarik táncoltak Leclerc-Sainz sorrendben. Az első 20 körben a fiatal ausztrál által vezetett "vonat" annyira jó tempót autózott, hogy Verstappen nem tudott magabiztos előnyre szert tenni, csupán 3 másodperccel körözött a mezőny előtt. A futam közepén az élmezőny első (és egyetlen) kiállásához érve, miután mindenki teljesítette a kötelező kerékcserét az élbolyban, az őrült tempót autózó Norris találta magát az élen. A McLaren a brit esetében kivárt, a szerencse pedig az ő pártjukra állt, hiszen miután Verstappen is meglátogatta a boxutcát, a pályára küldték a biztonsági autót.
Hirdetés
Ezúttal Logan Sargeant és Kevin Magnussen csatája sikerült túl vakmerőre, az egyes szektor közepén összeakadt a Williams és a Haas, előbbi oly mértékben sérült, hogy nem tudta folytatni a versenyt.
Hirdetés
Az újraindítás után Verstappen keményen támadta Norrist, ám a fiatal brit minden támadást hárított, majd a kemény keverékű abroncsokon szenvedő címvédőt szépen lassan leszakította magáról. Végül közel 8 másodperccel előbb ért be, mint a szenvedő Red Bull, ezzel a McLaren tehetsége lett a Formula-1 113. futamgyőztese. Rajtuk kívül a dobogóra Charles Leclerc állhatott fel, míg a negyedik helyen Carlos Sainz futott be, de őt végül csak az ötödik helyen rangsorolták, mivel ütközött Piastrival. A Ferrari spanyolja így a leintés után helyet cserélt Sergio Pérezzel. Hatodikként Hamiltont intette le a kockás zászló, csapattársa nyolcadikként zárt, míg kettejük között Tsunoda szerezett újabb fontos pontokat a VCARB-nak. A top10 névsorát a kilencedikként befutó Alonso, és az idei első Alpine pontokat begyűjtő Ocon teszi teljessé.
A vb-pontversenyek állása 6 hétvége után (még 18 van hátra)
Pilóták Pontszám Csapatok Pontszám
1. Verstapen 136 1. Red Bull 239
2. Pérez 103 2. Ferrari 184
3. Leclerc 98 3. McLaren 124
4. Norris 83 4. Mercedes 64
5. Sainz 83 5. Aston Martin 42
6. Piastri 41 6. RB Honda (VCARB) 19
7. Russell 37 7. Haas 7
8. Alonso 33 8. Alpine 1
9. Hamilton 27 9. Sauber 0
10. Stroll 9 10. Williams 0

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?