Színváltós fényezéssel rendelhető a Ford Mustang Dark Horse

A 2024-es Ford Mustang új csúcsverziója, a Dark Horse megmutatta utasterét és egyedi festését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tuningműhelyekben nem ritka a többszínű karosszéria-fényezés, de a Ford az egyik első márka, ahol gyárilag rendelhető ez az egyedi megjelenés.

A Ford Mustang legújabb generációja ugyan még pár hónapig nem rendelhető, leleplezése már megtörtént, és még az új Dark Horse csúcsváltozatot is bemutatták. Utóbbi belterét viszont eddig titokban tartották, de most már ez is nyilvános: szépen játszottak az anyagokkal és a színekkel, de igaz ez a külsőre is.
Hirdetés
Az utastérben a figyelem középpontja a manuális váltó karja lesz, ez ugyanis egy szálcsiszolt, fémes kék színű titángömbben végződik. A titánt egyrészt alacsonyabb tömege miatt választották, másrészt viszont forró nyári napokon kevésbé szívja magába a hőt, így nem kell félni, hogy a tűző napon hagyott Dark Horse a beindítás után a tenyerünkbe égeti a hat fokozat kiosztásának rajzát. Ha viszont valaki az automata váltóval rendeli a sportkocsit, akkor ugyan titánt nem kap, de ugyanilyen kékes színű fém váltófülekkel kompenzálja őket a Ford. A beltérben egyébként a fekete bőr és az Alcanatarához hasonló anyagok dominálnak, ezeknek sötétkék részletek adnak kontrasztot. Pályahasználatra is kiválóan alkalmas sportautóként elengedhetetlen a szénszálas dekorbetétek használata, illetve a műszerfalon a kesztyűtartó fölött a gyártási sorozatszám is felkerül egy plakettre. A Dark Horse-hoz kifejlesztett egyedi driftprogramhoz külön kézifékkar jár, ezt is nemes anyagokkal borítják be. Összességében elmondható, hogy kezd az amerikai sportautókból kikopni az igénytelen mennyiségű műanyag használata, a Mustang mellett a jelenlegi Corvette is rengeteg bőrt vontultat fel, de a szükséges műanyagok is minőségibbek már, mint régebben. Amit viszont sem a Corvette, sem a többi rivális nem tud, az a gyárilag színváltós fényezés. A sötétkék fényezés mellé lilás árnyalatot is fújtak, ami a betekintési szögtől függően a karosszéria különböző részeit különböző színekben tünteti fel. Ez egyébként tiszta időben, napsütésben tud igazán látványos lenni. Ezen kívül egyedi csíkozás is kérhető, az izomautóra jellemző motívumot kézzel viszik fel a Ford munkatársai. Az új Mustang Dark Horse az Egyesült Államokban idén nyártól lesz rendelhető.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?