Ismét brutálisan drágulnak az üzemanyagok!

A gázolaj ezúttal is két számjegyű összeggel drágul, de a benzin ára is nagyot ugrik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt heti meredek emelkedés után a héten sem az autósoknak kedvez az üzemanyagárak változása, jelentős drágulásra kell számítani.

A hét közepétől ismét jelentős drágulással kell számolni a hazai töltőállomásokon a Holtankoljak.hu információi szerint. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7, míg a gázolajé 10 forinttal emelkedik a szakportál szerint. Így szerdától a 95-ösért literenként átlagosan 662 forintot, míg a gázolajért 686 forintot kell fizetni a benzinkutakon.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.18. at 17:17
    Permalink

    Lehet államosítani kellene és eladni tökmindegy kinek “csak Másnak” “néhány” olajfinomítót?
    Lehet magyarisztánban csak egy cég létezik aki monopol helyzetben van és diktálja az árat?
    Lehet nincs is verseny?
    Lehet ez a kommunizmusban volt így?

    • 2023.09.18. at 22:20
      Permalink

      “Lehet államosítani kellene és eladni tökmindegy kinek “csak Másnak” “néhány” olajfinomítót?”
      A venezuelaiaknak is bejött 🙂 Most úgy ülnek a világ egyik legnagyobb olajkészletén hogy a sok proli azt sem tudja hogyan termelje ki (ami eszköz megvolt azt pedig felélték). Most van hiperinfláció és éhezés odaát.

      “Lehet magyarisztánban csak egy cég létezik aki monopol helyzetben van és diktálja az árat?”
      Tudtommal itthon szabadáras a kisker forgalmazás (a kereskedők minden kútra maguk határozzák meg az árat), és a nagykerből is van több (pl ÖMV saját finomítóból is hoz, LUK is korábban). És gondolhatod hogy a világ legnagyobb olajvállalatai is sajátot hoznának saját kitermelésből, ha annyira degeszre keresné magát a MOL a saját finomításán.

      “Lehet ez a kommunizmusban volt így?”
      Na ott tényleg kevés verseny volt, igaz a maszekok viszonylag jól éltek, a termékeiket a bérből is fizetésből élők sosem tudták volna kifizetni. És szerintem üzemanyagot nem árultak. De végül is mindegy mert autója nem nagyon volt az embereknek. Így könnyű, nem? 🙂

Vélemény, hozzászólás?