Alonso Le Mans-ban is indul a Toyotával

A kétszeres F1 bajnok, Fernando Alonso nagy fába vágja a fejszéjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Váratlan fordulatot vett Alonso Formula 1 melletti kalandozása. Legutóbbi bejelentésével tisztázta, hogy a Hosszútávú Világbajnokság több futamán is rajthoz áll.

Mindenki számított rá, hogy előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor Fernando Alonso bejelenti, hogy elindul a Le Mans-i 24 órás versenyen. Maga a versenyző nyilatkozta többször is, hogy új motivációt talált és szeretné az autósport tripla koronáját elhódítani. Ehhez pedig nyernie kell a Monacói Nagydíjon, – ez már kipipálva – az Indianapolis 500-on és a Le Mans-i 24 óráson.
Hirdetés
Az Indy 500-on tavaly már elindult, ám technikai hiba hátráltatta céljának elérésben. Idén a daytonai 24 órás versennyel melegített be a következő nagy megmérettetésre. A verseny hétvégéjén még nem történt hivatalos bejelentés a franciaországi versennyel kapcsolatban, ám egyértelműnek tűnt, hogy Le Mans sem fog kimaradni a spanyol versenyző naptárából. Főleg, hogy tavaly már tesztelt is a Toyota Gazoo Racing prototípus versenyautójával, a Toyota TS05 Hybriddel 600 kilométert.

A hivatalos bejelentés viszont mégis nagy meglepetést okozott. Alonso ugyanis nem szimplán a Le Mans-i 24 óráson fog elindulni. A Formula 1 mellett a WEC, tehát a Hosszútávú Világbajnokság legtöbb futamán is elindul. Így összesen 25 verseny vár rá a 2018-as idényben!
Az épp leszállóágba került világbajnoki sorozatnak úgy kellett ez, mint egy falat kenyér! Az Indy 500-on már láthatóvá vált, milyen nagy érdeklődés övezi Alonso kiruccanásait. Már az első indianapolisi gyakorlását közel kétmillió néző követte a széria hivatalos YouTube csatornáján! Hasonló nézettség-növekedésre számítanak valószínűleg a WEC vezérei is. Alonso mellett Sébastien Buemi, Nakadzsima Kazuki és Anthony Davidson vezetheti az 5-ös rajtszámú Toyotát.

„Rendkívül izgatottan várom, hogy életemben először részt vehessek a Le Mans-i 24 órás futamon. Hosszú ideje követem nyomon a versenyt, és mindig is szerettem volna részt venni rajta. A hosszú távú autóversenyzés egészen más műfaj, mint az együléseseké, izgalmas kihívásnak ígérkezik. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Sébastiennel és Kazukival. Mindketten rendkívül tapasztalt hosszú távú pilóták, sokat tanulhatok tőlük. Rám is fér a tanulás, de készen állok a kihívásra, és alig várom, hogy elinduljon az évad” – nyilatkozta Fernando Alonso, aki a héten már a 2018-as versenyautót is kipróbálta ezen a héten a spanyolországi Aragon versenypályán. A tripla koronát egyébként eddig csak Graham Hill szerezte meg, pedig olyan legendák is próbálkoztak vele, mint például Mario Andretti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?