Így törik a Tesla kisebbik crossovere!

Amerikai törésteszten járt a Tesla Model Y

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

"Jó" értékelést kapott a Tesla Model Y az amerikai IIHS töréstesztjén. És ez tényleg jót jelent, mert elég szigorúak odaát ebben a tekintetben.

Jó, sőt úgy is mondhatnánk, nagyon jó eredményt ért el a Tesla Model Y az amerikai törésteszten, hiszen az úgynevezett TOP SAFETY PICK+ megnevezést is kiérdemelte. És a + jelet érdemes komolyan venni, mert ehhez a minősítéshez a szervezet hat ütközésbiztonság-értékelési pontján is jól kell teljesíteni. Ezek a vezetőoldali kis átfedésű, az utasoldali kis átfedésű, a közepes átfedésű és az oldalütközéses tesztek, továbbá a tetőszilárdsági vizsgálat és a fejtámlák külön vizsgálata. Ezen kívül olyan frontális ütközésmegelőző rendszerrel kell rendelkeznie az autónak, amely mind a jármű-jármű, mind a jármű-gyalogos értékelésben jó vagy kiváló értékelést kap.
Hirdetés
A 2021 áprilisa után gyártott Tesla Model Y minden követelménynek megfelelt, miután az ütközésmegelőző rendszere szoftverfrissítést kapott. Az alábbi videókban láthatóak a 40 mérföld/óra (64 km/h) tempóval végzett frontális ütközések.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?