Összkerékhajtással érkezett az AMG GT új generációja

Bemutatták a Mercedes-AMG GT második generációját!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett a Mercedes-AMG ikonikus kupéjának új generációja. Kezdetben 55 és 63 jelöléssel, V8-as motorral, összkerékhajtással.

Láthatóan nem kockáztattak a Mercedes formatervezői, amikor megrajzolták az új AMG GT vonalait. Továbbra is a klasszikus túrakupék hagyományait őrzi. Orra jól felismerhető maradt, nem kísérleteztek szögletes kialakítással, szépen lekerekítettek mindent. Hátul már markánsabb a változás, de hullámzó formák összességében itt is az előd karakterét viszik tovább.
Hirdetés
A csúcskategóriás AMG GT 63 Coupe 577 lóerővel és 800 newtonméteres forgatónyomatékkal büszkélkedhet, amit az ikerturbós, 4,0 literes V8-as motor szabadít az utakra. Álló helyzetből 3,1 másodperc alatt éri el a 100 km/h tempót. Az AMG GT 55 Coupe kicsit gyengébb a maga 469 lóerejével és 700 Nm forgatónyomatékával, így"csak" 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Mindkét modellben 9 fokozatú, automatikus sebességváltó továbbítja az erőt akár mind a négy kerék felé. Ugyanis az új AMGT GT összkerékhajtású, bár tény, hogy képes minden nyomatékot kizárólag a hátsó kerekekre is küldeni. Emellett részlegesen önzáró differenciálmű, hátsókerék-kormányzás és 30 millimétert süllyedni/emelkedni képes adaptív futóművet is kapott az új generáció.
Hirdetés
Az új AMG GT kupék jövő év első felében érkezhetnek meg a márkakereskedésekbe, ám az árakról még nem árult el semmi a Mercedes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?