Lencsevégre kapták a Mercedes jövőre debütáló újdonságát

Fotókon a Mercedes új elektromos SUV modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Svédországban teszteli legújabb villanyhajtású SUV modelljét a Mercedes.

Jövőre nem kevesebb, mint 6 új teljesen elektromos, azaz EQ Mercedes várható a piacra. Most az Automedia kémfotósai kapták lencsevégre a svédországi Arjeplogban a Mercedes EQE SUV változatát. Természetesen a németek csak álcafólia alatt engedték az utakra a jövőre debütáló modellt, de az autó alapvető kialakítására már ezekből a fotókból is lehet következtetni.
Hirdetés
Lévén, hogy EQ modellről van szó, egyértelmű a villanyhajtás; minden bizonnyal az SUV is megkapja az EQE villanymotorját, melyet egy 90 kWh lítium-ion akkumulátor táplál, és 215 kW-os teljesítménye valamint 530 Nm-es nyomatéka a hátsó kereket hajtja, nagyjából 660 km-es hatótávot ígérve. A Daimler ígérete szerint később az EQE-hez elérhető lesz összkerékhajtás is, így minden bizonnyal a SUV változat is kérhető lesz ezzel a megoldással. Az első kész modellek valamikor 2022 szeptembere és decembere közepén kerülhetnek a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?