Sportkombival bővül a Ceed család

Debütált a Kia Ceed SW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány hete már bemutathattuk az új Kia Ceed ötajtósát, a Genfi Autószalonra viszont már elhozták a kombit is.


Formatervében egészen a B-oszlopig megegyezik a ferdehátú változatokkal az SW, tehát Sportwagon nevet viselő kombi. Azt, hogy valójában mennyire sportos ez a dizájn, mindenki döntse el maga, a lényeg úgyis a - nem kicsit - nagyobb csomagtér.

Természetesen az utastér formái megegyeznek az ötajtósban látottakkal. A magasabb felszereltségű változatokban megtalálhatók a fűthető és szellőztethető első ülések, a fűthető hátsó ülések, a kétzónás automatikus légkondi, a vezeték nélküli mobiltelefon-töltés. Emellett a vezető dolgát több asszisztens rendszer is segíti, illetve menet közben különböző üzemmódok is kiválaszthatók, köztük a Sport is.
Hirdetés

Motorfronton is ugyanaz a helyzet, mint a ferdehátúak esetben. Benzinesekből választható az egyliteres, háromhengeres turbós 120 lóerővel, a szintén turbófeltöltéses négyhengeres 140 lóerővel és egy kicsit gyengébb szívó 1,4-es. Az 1,6 literes CRDI kétféle teljesítményszinttel, 115 vagy 136 lóerővel választható majd. A jövőben várhatóan bővül még a Ceed palettája egy GT, egy shooting brake, valamint egy SUV változattal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.03.08. at 09:40
    Permalink

    Olyan érzésem van, mintha a Ceed a Golfra és az Octaviára egyaránt csapást akarna mérni. Az i30 szintén, erre utal a Fastback-verzió bevezetése. Gondolom a Ceed GT ezúttal is egy lightosabb hot hatch lesz majd, mint az elődje, a shooting break nagyon felvillanyozott, az SUV pedig valószínűleg egy némileg megemelt, körbeműanyagozott “cross” vagy “cross country” típusú modell lesz.

Vélemény, hozzászólás?