Főként a benzinnél várható újabb áresés

Folytatódhat az üzemanyagárak csökkenése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután a héten két alkalommal is csökkent a benzin és a gázolaj ára, még a jövő héten is mérséklődhetnek az üzemanyagárak.

E héten két alkalommal - szerdán és pénteken - is csökkentek az üzemanyagárak, a benzin összesen 8, a gázolaj 6 forinttal lett olcsóbb. A következő héten is folytatódhat az üzemanyagárak csökkenése, apadtak ugyanis az árak a nemzetközi tőzsdéken, s ráadásul a forint is erősödni tudott a dollárhoz mérten.
Hirdetés

Fizetőeszközünkben a benzin esetén 3,2, a gázolajnál 1,8 százalékos nagykereskedelmi árcsökkenés látható, s ez a benzinnél szinte biztossá tesz egy 3-4 forintos újbóli töltőállomási ármérséklést, a gázolajnál azonban csak remélni lehet egy 2-3 forintosat. A most 410 forintos átlagárú benzin minden bizonnyal 410 forint alatti átlagáron lesz elérhető a következő hét derekától, míg a most jellemzően 413 forintért mért gázolaj ára nem várható 410 forint alá.
Komoly árváltozás tehát szokás szerint nincs kilátásban, a MOL döntése hétfőn esedékes. A még kétszeri korrekcióval is szerényebb mint 10 forintos heti árváltozás helyett sokkal inkább az egyes töltőállomások áraira érdemes figyelni, azok között ugyanis 30-40 forintos literenkénti eltérések is lehetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?