Óriási tömegkarambol Monacóban: rommá tört Pérez autója

Hatalmas balesettel indult a 70. Monacói Nagydíj, Pérez autójából alig maradt valami

A mezőny végére száműzött Haasok és a botrányos időmérőt teljesítő Pérez akkora balesetet hoztak össze, hogy még a piros zászlót is be kellett lengetni. A start után a két Alpine is találkozott, csak az egyikük tudta folytatni.

Óriási balesettel indult a 70. Monacói Nagydíj. Már az élmezőny sem jött el hiba nélkül, hiszen az első kanyarban Piastri és Sainz ért össze. A Ferrari bal első kereke azonnal megadta magát, így a spanyol vissza is esett a mezőny végére. Ám a nagyobb balesetet a hátsó traktusban hozták össze: Magnussen túlzottan optimista volt a hegyre felfelé menet, így összeakadt Pérezzel, a Red Bull pedig az egyik palánkról a másikra vágódott, közben pedig magával vitte Hülkenberget is. A rengeteg törmelék és a roncsok miatt a versenyirányításnak be kellett lengetnie a pirosat, ám még ezelőtt a két Alpine is egymásra talált az alagút előtt. Ocon lehetetlen helyen próbálta megelőzni csapattársát, így az autója a levegőbe repült, és olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudta folytatni a futamot a megszakítás után.
Hirdetés


Mivel a két Haason és a Red Bullon túl a szalagkorlát is sérült, így egy hosszabb javítás következett, ezt pedig Sainz köszönte szépen, a csapat össze tudta rakni a Ferrarit a folytatásra, ráadásul a spanyol visszakapta a harmadik helyét az újraindításra. A második rajt már gond nélkül zajlott, a helyi hős Leclerc simán eljött, mögötte Piastri fordult, utánuk ugyancsak Ferrari-McLaren sorminta alakult ki, Sainz-Norris sorrendben.
Hirdetés
Ezt követően a várt monacói futamkép rajzolódott ki. A piros zászlós megszakítás alatt Sargeant kivételével mindenki cserélt, így borítékolható volt, hogy a versenyzők a gumispórolást részesítik előnyben. Az élmezőny óvatoskodását jól mutatja, hogy miután Bottas kiállt az utolsó helyről több mint 4 másodperccel volt gyorsabb mint a Leclerc, de hiába érte utol körökön belül csapattársát a mezőny végén, nem tudott előzni. Az élmezőny az újraindítás után pozíciócsere nélkül hozta le a futamot, így Charles Leclerc megtörte a "monacói átkot", és a harmadik rajtelsőségét futamgyőzelemre tudta váltani. Mögötte Piastri futott be, a dobogót pedig a hatalmas mázlival a harmadik helyre visszakerülő Sainz tette teljessé. Negyedikként Norrist intette le a kockás zászló, az ötödik helyen pedig a meglehetősen monoton versenyt futó Russell futott be. Verstappen csak a hatodikként végzett, de még így is magabiztosan vezeti a pontversenyt. Hamilton számára nem jött ki jól a kerékcsere, így a hetedik helyet szerezte míg, a pontszerzők névsorát pedig Tsunoda, Albon és Gasly tette teljessé.
Hirdetés

A vb-pontversenyek állása 7 hétvége után (még 17 van hátra)
Pilóták Pontszám Csapatok Pontszám
1. Verstapen 169 1. Red Bull 276
2. Leclerc 138 2. Ferrari 252
3. Norris 113 3. McLaren 184
4. Sainz 108 4. Mercedes 96
5. Pérez 107 5. Aston Martin 44
6. Piastri 71 6. RB Honda (VCARB) 24
7. Russell 54 7. Haas 7
8. Hamilton 42 8. Williams 2
9. Alonso 33 9. Alpine 2
10. Tsunoda 19 10. Sauber 0

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?