Szeptembertől díjmentes lehet a jogosítvány a középiskolásoknak

Már a következő tanévtől ingyen jogosítványt oszthat a középiskolásoknak az állam

Korábban már szóba került, ám most konkrét időpontot közölt a kormány, hogy mikortól nem kell fizetnie a középiskolásoknak a jogosítványért.

Óriási segítséget kaphatnak a magyar középiskolások az államtól, ugyanis a jelenlegi tervek szerint szeptember elsejétől a kormány ingyenesen biztosítja számukra a B kategóriás jogosítványt - derül ki Tuzson Bence Igazságügyi miniszter Facebook oldaláról. A politikus kifejtette bejegyzésében, hogy az elméleti és a gyakorlati órákat is finanszírozza az állam, emellett a vizsgadíjakat sem kell megfizetni a tanulóknak. Mindez már csak azért érdekes, mert tavaly augusztusban is felvetődött a fiatalok ingyenes jogsijának ötlete, ám az akkor megjelent tervezet szerint a vizsgák költségét még a tanulóknak kellett volna állni. Amennyiben tényleg megvalósul a program, úgy jelentős ugrás jöhet a jogsitámogatásban, hiszen jelenleg a 20 év alattiaknak csupán az első sikeres KRESZ-vizsga díját térítik meg maximum 25 ezer forint értékben, ami az immár több mint fél millió forintos jogosítványból igencsak sovány vigasz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?