Szelfikamerával újít a Mercedes E-osztály!

Megmutatta a Mercedes az új E-osztály... műszerfalát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a jobbegyben ülő utas is saját képernyőt kap a Mercedes-Benz E-osztály következő generációjában.

Hyperscreen helyett Superscreen, de lényegében ugyanaz

Állítólag egyedülálló élményt nyújt majd a Mercedes-Benz E-osztály új generációjának utastere. Értendőek ez alatt olyan lehetőségek a nagyszerű hangrendszeren kívül, mint például a játékok és a streaming szolgáltatások működése az infotainment kijelzőn. Ez a bizonyos kijelző pedig az MBUX Superscreen, ami a hozzá hasonló Hyperscreen testvére és az EQS-ből már ismerős lehet. Mindezt onnan lehet, tudni, hogy a Mercedes hivatalos fotókon mutatta be az új E-osztály műszerfalát.

Szelfikamera trónol a műszerfal tetején

Már a kezdetektől számos alkalmazás futtatható lesz majd az új szórakoztató rendszeren, többek között az Angry Birds, a TikTok, a Zoom és a Webex. A műszerfal tetején pedig egy szelfi- és videokamera is trónol majd, ami segít bizonyos alkalmazásokra tartalmat készíteni. Természetesen csak akkor használhatók ezek, amikor az autó parkol.
Hirdetés

Természetesen csak akkor használhatók bizonyos alkalmazások, ha az autó parkol

Igazán pontos információkat azonban nem árultak még el a németek, de egy érdekes megoldásra felhívták a figyelmet. Annak érdekében, hogy a vezető figyelmét ne vonja el az első utas kijelzője, egy "vizuális pajzsot" hoztak létre. Ez a rendszer tulajdonképpen figyeli a vezető szemmozgását, ésérzékeli, ha túl sokáig nézi az utasoldali képernyőt. Ha ez bekövetkezik, akkor az utas képernyőjének fényereje csökken, így az utas még továbbra is láthatja a tartalmat, ám a vezető számára már kivehetetlen lesz. Kíváncsian várjuk, hogyan működik ez a valóságban. Szerencsére hamarosan kiderül, hiszen még idén debütál az új E-osztály szedán változata.

Állítólag egy "vizuális pajzs" akadályozza meg, hogy a vezető az utas előtti kijelzőt bámulja


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?