A lányokra is számítanak a magyar autóalkatrész-iparban!

Nők a kormányművek mögött: így telt a Lányok Napja a Bosch hazai üzemeiben

A Lányok Napja országos programsorozat keretei közt a Bosch megmutatta a fiataloknak, hogy nem csak a fiúknak érdemes az autóalkatrész-kutatásban és fejlesztésben karriert építeni.

Ha a kutatás-fejlesztésre, informatikára, vagy az autóipar világára gondolunk, jellemzően férfias szakmákat látunk magunk előtt. A pályaválasztás előtt álló fiatal lányok pedig – bár tehetségük és nyitottságuk lenne hozzá – sokszor nem választanak férfiasnak gondolt munkaköröket. Ennek oka a kellő információk hiánya vagy épp a berögzült előítéletek. A Nők a Tudományban Egyesület által indított Lányok Napja országos programsorozat célja, hogy az általános iskolás, felsőtagozatos, illetve a középiskolás lányok figyelmét felhívja a természettudományi, technológiai, mérnöki és informatikai szakmákban rejlő lehetőségekre.
Hirdetés
A Lányok Napja alkalmából a Bosch idén négy helyszínen, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon, valamint a vállalatcsoport maklári, hatvani és miskolci telephelyein fogadta az érdeklődő fiatalokat, akik nemcsak betekintést kaptak a legmodernebb gyártási folyamatokba, hanem inspiráló női karrierutakkal is megismerkedhettek. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő hölgyek a járműalkatrész-gyártás folyamatával ismerkedhettek meg, ahol a legmodernebb körülmények között, digitalizált, mesterséges intelligenciával támogatott környezetben készítik a járművek egyik legfontosabb részegységét: kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállítanak innen a világ több mint száz járműgyártójának.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?