Alkatrészek formájában éled fel a legendás Skyline

A Nissan újra gyártana Skyline alkatrészeket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most éri meg igazán Nissan Skyline-t venni. A japán gyár sportdivíziója hamarosan ismét gyártásba vinné a legendás R32 alkatrészeit.


Mára a '80-as és '90-es évek klasszikusait is nagy vállalás fenntartani. Nem mindig a megbízhatatlanság, sokkal inkább az alkatrészellátás hiánya miatt. Vannak persze kivételek, tudunk nem egy autógyárról, akinek hatalmas raktárkészlete van az idősebb modellekhez is és vannak tömegmodellek, amik szintén nem szenvednek hiányt pótlásból. Most a Nissan kezd bele egy előbbihez hasonló programba, ahol legendás és ritka modelljeik bizonyos alkatrészeit kezdenék el újra gyártásba helyezni. A Heritage Parts Program, ahogy a Drivetribe hívja, a japán gyár teljesítményműhelyéhez tartozna, tehát a Nismo foglalkozna az utólagos alkatrész ellátásról.
Hirdetés

Az első klasszikus, aminek alkatrészeit újratermelnék, az R32 GT-R lesz, ám állítólag további modellek követhetik majd. Komoly esély van, hogy az R33 és R34 generációk is kapnak a különleges szériákból. Örülhetnek hát a Skyline tulajok, és nem csak azért, mert a valaha gyártott egyik legjobb sportmodellt tudhatják magukénak. Így megkímélik őket, hogy bizonytalan hátterű, sokszor silányabb minőségű utángyártott alkatrészekkel bajlódjanak. Nem kérdés, hogy most kell Skyline-t venni. A Nissan pedig okos: azzal, hogy több egykor sikeres modelljük fut majd az utcán, saját maguknak csinálnak reklámot. Az ötlet tehát több szempontból is logikusnak tűnik, de elismerendő a japánok sportautó szeretete és múltjuk tisztelete is. A projekt még idén ősszel elkezdődik, míg az első régi-új alkatrészek év végén találhatnak gazdára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?