Csokornyi sofőrsegéddel érkezik a legújabb Mini

Szivárognak az infók a legújabb Miniről. Most sofőrsegédeit ismerhetjük meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érkezik a BMW-féle Mini harmadik generációja, alig több mint egy hónap múlva debütál, sofőrsegédeit már most megismerhetjük.

Nemrégiben lebukott a BMW égisze alatt harmadiknak számító, legfrissebb, első ízben háromhengeres (természetesen turbós) motorokkal is érkező, minden részletével és hivatalosan november 18-án bemutatkozó Mini. Nem meglepő, hogy a nagy premierig is szivárogtat információkat a gyártó, ezúttal például sofőrsegédeinek soráról kaptunk hírt.
Hirdetés

A Mini szinte mindent hoz a ma elvárható, vezetést támogató elektronikák közül, lesz gyalogosfelismerője, távolságtartós tempomatja, parkolóasszisztense, táblafelismerője, automata reflektora, s Head-Up Display rendszere is. Különlegesség, hogy az adaptív tempomat, a táblafelismerő, az automata reflektor, s a gyalogoselütéseket 60 km/óráig kiszűrni igyekvő rendszer egyaránt a középső tükör fölé épített nagyfelbontású kamerán alapul. A távolságtartós tempomat így viszonylag szűk tartományban, 30-140 km/óra között lesz csak működőképes, ám a mai rendszereknél olcsóbbnak ígérkezik.
Parkolóasszisztense nem csak felméri, hogy egy parkolóhely megfelelő méretű-e, hanem az autót oda bekormányozni is képes, a Head-Up Display nem csak az aktuális tempót, hanem a navigáció parancsait vagy a táblafelismerő által leolvasott sebességkorlátozást, előzési tilalmat, illetve egyéb jelzést is megmutat, de csakis akkor, ha az aktuális. Ha például a kamera „csapadék esetén 80 km/óra” sebességkorlátozást lát, akkor csakis bekapcsolt ablaktörlő mellett jelentkezik a kijelzőn az erre vonatkozó grafika. A távolságifényszóró-asszisztens, azaz az automata reflektor csakis 50 km/órás tempó felett működik, ami logikus is, hiszen a reflektor csakis lakott területen kívül használható.
A vezetésben sok-sok elektronikával segítő legújabb Mini további részleteiről korábbi írásunk számol be, a néhány eleménél többet mutató gyári fotókra még várnunk kell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?