Bolgár és román horrorkaravánok az M0-ról, 2,7 tonna túlsúllyal

Újabb szabálytalan átutazókat szűrtek ki a forgalomból a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Pest megyei rendőrök négy, jelentősen túlsúlyos járműszerelvényt szűrtek ki a forgalomból. Összesen 2,7 tonnával vittek többet a megengedettnél, a bírság meghaladja az egymillió forintot. Mutatjuk a képeket és a részleteket!

Az M0 autóúton közlekedők közt vették észre a Pest megyei járőrök azt a négy járműszerelvényt, amelyek ránézésre is túlsúlyosnak tűntek. A horrorkaravánokat félreállították, a mérések pedig mind a négy esetben alátámasztották a gyanút. Túlterhelt autóval közlekedni veszélyes, nem csak a szabályokat találták ugyanis ki a megengedett össztömeg figyelembevételével, de az autókat is úgy fejlesztik, hogy ezzel a súllyal számolnak. Ilyenkor nem csak a motornak van nehezebb dolga, a futómű és a fékek is fokozott terhelést kapnak, sőt, az autó kezelhetősége is lényegesen leromlik. Mindez könnyedén vezethet életveszélyes hibákhoz, nem véletlenül figyelnek erre folyamatosan a rendőrök.
Hirdetés
A négy félreállított tréler közül kettőn bolgár rendszámot, kettőn pedig román rendszámot találtak az egyenruhások. A két bolgár karaván 1450, illetve 750 kilóval nyomott többet a megengedettnél, így a sofőrök 500 és 350 ezer forint bírságot kaptak. A két romám szerelvény 242, illetve 324 kilónyi túlsúlyt produkált, a járművezetőknek így fejenként 100 ezer forint közigazgatási bírság járt. Ezzel viszont még nem oldódik meg a probléma, az intézkedő rendőrök a járműveket ilyen esetben leparkoltatják, a járművezetők pedig csak a szabálytalanság megszüntetése után, lényegében szállítmányuk egy részét hátrahagyva folytathatják útjukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?