Videó: Mit tud a Peugeot kisautója a jávorszarvasteszten?

Nem örültek a bóják a Peugeot 208 jávorszarvastesztjének

Tavaly nyáron kapott ráncfelvarrást az európai vásárlók egyik kedvenc Peugeot modellje, a km77 csapata pedig úgy döntött, az új emblémával is megnézi, mire képes a 208-as.

Még múlt év júliusában jelentette be a Peugeot, hogy ráncfelvarrást kap a 208-as. A kisautó akkor megkapta az új pajzsot az hűtőmaszkra, és az "oroszlánkarmok" is megjelentek rajta. A km77 csapata megnézte, mire képes a bóják között a frissített modell. A videóban szereplő 101 lóerős kivitel a hatfokozatú automata váltóval a szlalompályán magabiztosan kerülgette a terelőelemeket, ám a 25,8 másodperces szintideje csupán az Volkswagen ID. Buzz és a Skoda Karoq közé volt elég. A jávorszarvasteszten első nekifutásra 3 bóját is feldöntött a 208-as, ám a sofőr elismerte, ez főként az ő hibája, mert nem jól reagálta le az autó viselkedését. A legjobb kísérletnél mindössze 73 km/óra volt a bemeneti tempó, míg az utolsó sort 37 km/órával hagyta el az autó, de a tesztsofőr úgy nyilatkozott, hogy megfelelő abroncsokon ennél nagyobb sebességgel is boldogulna az autó.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?