100 millió dollárra pereli a Fisker az Aston Martint

Henrik Fisker pereli korábbi munkaadóját, az Aston Martint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Aston Martin a VLF Force 1 bemutatójának kért eltolásával kárt okozott. Emiatt a cégvezető Henrik Fisker beperelte korábbi munkahelyét.


Ha Henrik Fisker nem is a legjobb üzletember, de autótervezőként letagadhatatlan érdemeket szerzett. Ő tervezte ugyanis a BMW Z8-ast és a szintén csodaszép Aston Martin DB9-est. Aztán belefogott valamibe, amit nem tudott befejezni. A nevét hordó cége megcsinálta a Fisker Karmát, de úgy alakult, hogy az anyagi és a szakmai babérokat nem ő aratta le. Fisker most megint méhkasba nyúlt. Decemberben kapott egy levelet az Aston Martin képviselőjétől, amiben arra kérték, halasszák el a Force 1 bemutatását. Az indok az, hogy a legutóbbi James Bond filmben, a Spectre-ben használt egyedi DB10-sehez túlzottan hasonlít.
Hirdetés


A Fisker vezette VLF Automotive az Aston szerint túlzottan hasonlóra tervezte új modelljét az ő DB10-esükhöz. Mindezt az angolok azonban a Force 1 előzetes grafikája alapján vetették fel, amikor még nem is tudták, hogy milyen lesz a végleges autó. Fisker 100 millió dollárt követel, mert az Aston elég kényelmetlen helyzetbe hozta. Jogi képviselője azt is kiemelte, hogy az angolok Henrik Fisker távozása óta nem tudtak olyan sikeres modelleket piacra dobni, mint a DB9 és a V8 Vantage.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?