Ilyen lenne, ha luxusautó gyártók készítenék a robotfűnyírókat

Vennél Ferrari fűnyírót, ha így nézne ki?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes koncepciórajzokkal állt elő egy skót cég, a Lease Fetcher. Luxus, illetve sportautókról mintázott, önjáró fűnyírókat pingáltak.

Többféle stílusból és korszakból válogattak donorokat a robotfűnyírókhoz, kezdjük a Ferrarival. Ehhez a 812 Superfast adta az ötletet. A Supergrass, tehát a fűnyíró változat sárgában pompázik, mivel sportautót mintáz, valószínűleg a gyorsaságáról is gondoskodtak, illetve arról is, hogy a gyep egyetlen szeglete se maradjon lenyíratlanul. Személyre szabott garázst is álmodtak hozzá, ami az Enzo Ferrari Múzeumot mintázza. A Bugatti La Voiture Noire egy már létező robotfűnyíró alapjaira épül, méghozzá egy Husqvarna 435X AWD-ből alakították ki, persze csak virtuálisan. Egy Bugatti még fűnyíróként is pompásan mutat, ráadásul az AWD tényleg azt jelenti, amit elsőre gondolnánk: összkerekes, tehát a domboldalra épült házak kertjében is jól boldogul. Na, meg persze gyorsan is, akárcsak a Ferrari, hiszen egy bitangerős sportautóról mintázták.
Hirdetés
Gyakran emlegetik a világ leghíresebb autójaként az Aston Martin DB5-öst, mivel több James Bond filmben is szerepet kapott. A klasszikus sportkupé fűnyíró változata is utal a 007-es ügynökre, hiszen a rendszáma az ikonikus BMT 216 A. Ehhez méltóan a levágott füvet tároló doboza csak ujjlenyomat leolvasása után nyílik. Titkosügynökök autójához méltóan a robotfűnyíró garázsa is rejtett, egy föld alatti üreg, bejárata a gyepből nyílik. A Range Rover robotfűnyírónak is van ám eredetije, az Ambrogio Robot L60. Terepgumijaival kiváló például sziklakertekbe, bár lehet, hogy letarol mindent a Range Mower. Végül említést érdemel a Bosch Indego 400 Connectre épülő Tesla Cybertruck fűnyíró is, ami úgy néz ki, mintha robotok ketrecharcára is alkalmas lenne, nem csak a gyep rendben tartására. Ráadásul a CyberMowernek sajátos tárolórekeszt alakítottak ki, benne természetesen Tesla villámtöltővel.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?