1000 lóerő környéki teljesítménnyel érkezhet a villany-Stelvio

Az egyik legerősebb villany-SUV lehet az Alfa Romeo Stelvio következő generációjának csúcsváltozata

Magabiztosan nyilatkozott az Alfa Romeo vezérigazgatója a jövő nyáron bemutatkozó újgenerációs Stelvio kapcsán, amelynek teljesítménye elmondása szerint már most 900 ló fölött jár, de ezt még tovább hegyeznék.

2016 óta értékesíti a Stelviót az Alfa Romeo, jövő nyáron pedig érkezik az új generáció, amelyről egyelőre csak annyi biztos, hogy a Stellantis STLA Large platformjára épül majd, csakúgy mint a Dodge Charger. Jean-Philippe Imparato, a márka vezérigazgatója nemrég az AutoExpressnek adott interjújában újabb részleteket árult el a teljesítményt illetően. Céljuk a platform jelentette lehetőségek maximalizálása, így elképzelhető, hogy akár 986 lóerőre is képes lesz az új Stelvio Quadrifoglio kivitele.
Hirdetés
Hozzátette, a fejlesztés jelenlegi stádiumában 941 lovas teljesítményre képes a modell, ám amennyiben sikerül elérni a kitűzött célt, úgy a Tesla Model X után a második legerősebb villany-SUV lehet a piacon. Tágabb körben nézve is elit klubba léphet a márka, hiszen az Elon Musk nevével fémjelzett vállalaton kívül csak a Lotus rendelkezik 900 lónál erősebb elektromos szabadidő-autóval, amely az Eletre nevet viseli. Bár korábban azt kommunikálta az Alfa Romeo, hogy a Stelvio kizárólag villanyos utódot kap, autóipari értesülések szerint valószínű, hogy belsőégésű opció is lesz belőle - hasonlóan a Giuliához. A platform mindenesetre ezt lehetővé teszi, hiszen a már említett Chargerből is kapható benzinmotoros változat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?